Herkese sevgiler selamlar,

Hepimizin çok iyi bildiği bazen pazar kahvaltılarında bazen öğle yemeği niyetine evde yemek yokken hemen hazırladığımız patatesli yumurtayı çoğumuz severiz.

Biz bu sefer bu lezzetli yemeği mantı tadında ve kek kalıbında görüntüsünü de güzelleştirerek ve tam bir yemek gibi pişirdik.

Umarım bu versiyonunu da severek hazırlıyacaksınız...

Haydi o zaman hep birlikte pişirelim.

Hepinize kolay gelsin..

MALZEMELER:

5-6 ad orta büyüklükte patates

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı kırmızı biber

1 çay kaşığı kekik

1 çay kaşığı kuru nane

3 yemek kaşığı zeytinyağ

5 ad yumurta

1 kahve fincanı süt

100 gr kaşar peyniri rendesi

ÜZERİNE :

1 çorba kasesi yoğurt

2 diş sarımsak

1 yemek kaşığı tereyağ

1 çay kaşığı kırmızı toz biber

YAPILIŞI:

Patatesleri soyun ve kızartma şeklinde şeritler halinde doğrayın.

Doğradığınız patatesleri yıkayın ve kurulayın ve bir tepsiye alın.

Üzerlerine tuz,baharatlar ve zeytinyağ gezdirerek karıştırın.

Fırınınızı 180 derece de ısıtın ve patatesleri fırına vererek kızarana kadar pişirin.

Bu arada 26-28 cm çapında ortası çukur kek kalıbını yağlayın ve unlayın.

Yumurtaları süt ile bir kasede çırpın.

Fırında pişen patatesleri bir kaseye boşaltın ve süt yumurta karışımınla birleştirin.

Kek kalıbında iki kat olacak şekilde patates,kaşar peyniri rendesi olarak yerleştirin.

180 derece de sıcak fırında yumurtalar pişene kadar tutun.(her tarafı nar gibi kızaracaktır)

Servis tabağına ters çevirerek yerleştirin.

Sarımsakları yoğurdun içine rendeleyerek karıştırın.

Tereyağını küçük bir tavada eritin ve kırmızı biberle buluşturun.

Servis tabağına aldığınız patesli yumurtanın üzerine önce sarımsaklı yoğurt daha sonra da kızdırılmış tereyağında kırmızı biber gezdirin.

Dilimler halinde ikram edebilirsiniz.

Hepinize afiyet olsun.

Sevgiyle...