Merhabalar sevgili dostlar, 

İçerdiği demir, fosfor ve kalsiyum sayesinde kemiklerin güçlenmesine yardımcı olmakla birlikte, içerisinde ki A vitamini sayesinde göz sağlığını da koruyan ISPANAK, demir açısından da çok zengindir.

Antioksidan ve sağlığı geliştirici faydaları, yüksek düzeyde C vitamini ve lif içeriğinin yanı sıra kompleks karbonhidrat ve düşük yağ seviyesi nedeniyle Ispanak, kan şekeri konsantrasyonlarını düzenlemeye, magnezyum yoluyla insülin ihtiyacını azaltmaya yardımcı olmaktadır.

Sizlere kısaca faydalarından bahsettiğim Ispanak, Temel Reis sayesinde de çocukların en sevdiği yemekler arasında yerini alır.

Yemeği, salatası, çorbası, böreği, poğaçası ve kişler de  kullanırız.

Havaların çok soğuk olması nedeniyle çorbalara sıkça yer verdiğimiz şu günler de bu sefer ıspanağı çorba da kullanalım.

Hepinize kolay gelsin.

• MALZEMELER:

• 500gr Ispanak 

• 3 dolu yemek kaşığı yoğurt

• 1 ad yumurta

• 3 dolu yemek kaşığı un

• 1/2 kahve fincanı zeytinyağ

• Tuz

• 1 çay kaşığı muskat rendesi

• 2 yemek kaşığı tel şehriye

• 2 lt su yada tavuk suyu

• ÜZERİNE:

• 1 yemek kaşığı tereyağ

• 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber

• HAZIRLANMASI:

• Yıkayıp suyunu iyice süzdürdüğünüz ıspanakları küçük doğrayın.

• Bir tencereye zeytinyağını alın ve ıspanakları da ekleyerek kavurmaya başlayın.

• Üzerine sıcak suyunu / tavuk suyunu ekleyerek orta ateşte kaynatın.

• Bir kasede un, yumurta ve yoğurdu çırpın.

• Kaynamakta olan ıspanağın suyundan azar azar ekleyerek karıştırın.

• Tamamını tencerede kaynamakta olan ıspanaklara karıştırarak ekleyin.

• Tuz ve muskat ilave edin.

• Tel şehriyeyi ekleyerek, şehriyeler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin.

• Servis ederken üzerine tereyağında kızdırılmış kırmızı biber gezdirin.

• Afiyet olsun.

• Sevgiyle..