Araplar her yerde kaçacak yer kalmadı!

Bunlar ne ukala memleket onların sanıyorlar! Üstelik Türkçeyi bu kadar akıcı ne zaman öğrendiler?

İnşaatlarda Türkçe konuşamayıp saçmalayan işçiler, usta müsveddeleri çıkan işe bak !

Dolar yerinde duramıyor! Bu da mı dolara endeksli yok daha neler

Bir lira istemekten vaz mı geçtiniz iki lira vermek zorunda mıyım ya? Git çalış benden genç ve dinamiksin!

Suriye’nin hangi ücra köşesi ? Akrabalık var mı?

Yazık evlilikler tükeniyor arkadaşlıklar ilişkiler…

Bu ilaç benim öğle yemeğim mi?

Enflasyon bir canavardır… trafik canavarı gibi mi?

Her gün bu kadar araba nasıl ürüyor anlamadım?

Domates, biber, patlıcan… Sadece yan yan bakacan derken… Pesimist pessimist yaşarken, 2 gençle tanıştım.

Kaosun ortasında açan papatyalar gibiydiler.

Enerjik, umutlu, zeki, hedefcil…

Projelerine Tubitak’tan da destek alacak kadar kendilerinden emin adımlarla bu işi götürmeye çalışan 2 pırıl pırıl genç…

Batuhan Öksüz ODTÜ (Orta Doğu Teknik Üniversitesi) Elektrik Elektronik Mühendisliği, Çoruh Durmuş ODTÜ İnşaat Mühendisliği mezunu. Hazırlık sınıfında başladıkları arkadaşlıkları eğitim sürelerinde ara ara kopmuş. Biri heykel yapmış diğeri dans…

Yıllar sonra kaldıkları yerden başlayıp yeni bir platformda birlikte hayata meydan okumaya karar vermişler.

Heykel obje statik bir duruş

Dans hareket enerji…

Statik& Dinamik

Neden olmasın?

Batuhan 5 yıllık bir dans deneyiminde dans ve sahne sporları ile iç içe. Koreografilerinin robot dansçılarla olma fikrini uçuk ve harika bulup  objeleri hareket ettirek, takla attırmak dans ettirmek istemiş. Çoruh’un aklı ise sahnelerde senkronize olarak uçan şekilleri dekorlarla birleştirmekte.

Kaz uçar da laz uçmaz mı? Robotlar takla atarken diğer objelerin canı yok mu?

Heykel sanatıyla mühendisliği ve teknolojiyi nasıl birleştireceğini ararken Çoruh, Uçan Şeyler fikrinin tohumlarını atmış. İhtiyaç olan sınırsız hayal gücü, fikre inanan bir ekip ve cesur yüreklerle ya allah işe başlamışlar… 2017 yılı sonunda TÜBİTAK’ın genç girişimciler desteği onların daha da cesaretlenmesine yol açmış. Daha önce bilmedikleri uçuş mekaniği üzerine eğitimler alıp çalışmışlar. İTÜ Çekirdek’ten ve Ankara Kalkınma Ajansı’ndan aldıkları destekle ve eğitimlerle fikir gelişmeye değişmeye başlamış. Bu arada KOSGEB, Yıldız Teknopark, Anadolu Grubu’ndan da destek gelmiş. Tabii ki bu onları daha da cesaretlendirmiş.

İki arkadaş 2018 de resmi olarak şirketlerini kurmuşlar. Levitate adı altında el sıkışmışlar. Ürün ailesinin adı ‘UÇAN ŞEYLER’- IFO (Identified Flying Objects)

Tasarımlarının üzerinde tek tek özenle çalışıp büyük ölçekli maketlerle sunumlar hazırlıyorlar. Mesela bir fil, bir gergedan veya 3 metrelik bir cep telefonu, uçuyor…

Ya da hayalinizde bir hayvanat bahçesi canlandırın uçsun. Çeşitli festivallerde hem reklam aracı hem gösterim olarak başarılı bir proje. Şimdilerde seyirciyle interaktif hareket edebilecek tasarımın peşindeler. Festival alanında gösterilen ürünü sosyal medyada paylaş ve reklamını yap.

Projelerine bebekleri gibi bakıyorlar. Fedakarlıklar da sıra sıra geliyor, mesela Çoruh İstanbul’u terkedip Ankara’ya yerleşiyor. ..

Başlangıçta dinamik olan proje şimdilerde daha özenli ilerliyor. Açtıkları atölyede gece gündüz çalışıyorlar, fikir üretiyorlar. Pazarlama, insan kaynağı, yönetimi, finansı, Ar-Ge’si, Ür-Ge’si hukuki boyutu tabii zor bir yol. Zor ama hedefe odaklı, keyifli!

LeviCore'lar sayesinde herhangi bir 3 boyutlu modeli uçabilir hale getirmişler. Festivallerin yanı sıra konserler, teşvik etkinlikleri, lansmanlar, tiyatrolar, özel günler ve aklınıza gelebilecek pek çok etkinlikte dilediğiniz şekilde ve boyuttaki modelleri uçurup havada sergiliyorlar.

Markanızı görünür kılmak mı istiyorsunuz?

Etkinliklerinizde görsel bir şölen mi yaratmak istiyorsunuz? Ya da ürün tanıtımınızı eşi görülmemiş bir şekilde mi yapmak istiyorsunuz? İşte Levitate olarak tam burada sanatı ve teknolojiyi birleştirerek devreye giriyor. Algıları bükerek yaşattığınız anlara sızıyor, size ve etrafınızdakilere unutamayacağınız hikayeler yaratıyorlar.

Uzay çağı teknoloji çağı… yaratıcılığı da besleyince enfes olmuş.

Onları tanımak yarınımızın umutları olarak bana enerji verdi. Başarılar… Yolunuz açık olsun gençler!