Önce Vatan Gazetesinin Değerli Okuyucuları Merhabalar;  

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Selahattin Gürkan'ı Makamında ziyaret edip yeni görevinde başarılar diledim. Uzun zamandır yaptığı başarıları yakınen takip ediyordum ve Büyükşehir Belediye Başkanı olarak kendisini görmem açıkças beni çok mutlu etti. 

Tabi Malatya' ya gitmişken yakın dostlarımıda ziyaret etmeden dönemezdim İstanbul'a; Malatya Park Avm Pazarlama Müdürü Sayın Arzu Şavluk ve Arkeolog Sayın Cem Kaya'yıda ziyaret ederek hasret gidermiş olduk. 

FİLM-SAN VAKFI'NA TÜRK SİNEMASININ GÜLEN YÜZÜ ENGİN ÇAĞLAR YÖNETİM KURULU BAŞKANI SEÇİLDİ...

1975 yılında Hülya Koçyiğit, Selim Soydan, Murat Soydan, Meral Orhonsoy, Ümit Utku, Emel Sayın, Nuri Sesigüzel, Ayla Algan, Muazzez Arçay, Aytaç Arman  gibi sinema, tiyatro ve müzik dünyasının seçkin isimleri tarafından kurulan FİLM-SAN VAKFI, yaklaşık 9200' e yakın Sanatçı Meslek Kartı üyesi ve 44 yıllık geçmişiyle halen hizmet veren en eski kuruluş olma özelliğini sürdürmektedir. FİLM-SAN VAKFI, kurulduğu 1975 yılından bu yana amaçları doğrultusunda başarılı çalışmalara imza atmış, sanat emekçileri için 1978, 1983, 1987, 1995 yıllarında çıkarılan sosyal güvence yasalarıyla 4500 kişiden fazla vakıf üyesi emeklilik hakkına kavuşturulmuştur.

FİLM-SAN VAKFI 2019-2022 ASİL YÖNETİM KURULU :

Yönetim Kurulu Başkanı   ENGİN ÇAĞLAR  

Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı  DEVLET DEVRİM 

Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı   MERAL KONRAT  

Genel Sekreter   NERMİN DENİZCİ 

Muhasip Üye  LEVENT AYKUL                  

Üye    NİLÜFER AYDAN 

Üye    MURAT ÖZEN                         

Denetleme Kurulu Asil ve Yedek  Üyeleri  

Denetleme Kurulu Asil Üyeler;     ANTA TOROS & ŞENOL İPEK  

FİLM-SAN VAKFI YÖNETİM KADROSU :

Film-San Vakfı   Müdürü          U. KIVANÇ  TERZİOĞLU                       

Film-San Vakfı Avukatı             AV.ABDÜLVAHİT KAYA

Film-San Vakfı Mali Müşaviri        BÜLENT DUZCU-MÜFİT ÖZERDEM 

İnönü Üniversitesi 12. Uluslararası Kısa Film Festivali’nin kapanış töreni düzenlendi. 

15-18 Nisan tarihleri arasında İletişim Fakültesi ve Sinema Topluluğu (SİNETOP) tarafından düzenlenen İnönü Üniversitesi 12.Uluslararası Kısa Film Festivali’nin kapanış töreni düzenlendi. Yarışmada başarılı olan filmler ödüllerini aldı.  İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen törene İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nusret Akpolat, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Önal, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Mevlüt Akyol, Doç. Dr. Fatma Nisan, jüri üyeleri, oyuncular, yönetmenler, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.  Festivale 500’ü aşkın film başvuruda bulundu. Bunlardan yalnızca 55 film ön değerlendirmeden geçerek yarışmaya hak kazandı.  İnönü Üniversitesi 12. Uluslararası Kısa Film Festivali’nde ulusal kategoride yarışan ve dereceye giren filmlere toplamda 23 bin Türk lirası para ödülü, uluslararası kategorilerin birincilerine de mansiyon ödülü verildi.     Uluslararası belgesel kategorisinde birincilik ödülünü Tino Pereira yönetmenliğindeki  “What Wouldn’t I Give Fort The Memory” filmi aldı. Pablo Radice yönetmenliğindeki   “The End Of Eternity” filmi ikinci, Alain Boisvert yönetmenliğindeki  “The Massacre Of The Innocents” üçüncü oldu. Uluslararası kurmaca kategorisinde birincilik ödülü Marc Nadal yönetmenliğindeki “Where You Can’t Reach” filmi aldı. Gaston Amat yönetmenliğindeki “Different” ikinci, Pedro Jean yönetmenliğindeki  “Map To Stars” üçüncü oldu.  Ulusal Belgesel kategorisinde, birincilik ödülü Anıl Tokur yönetmenliğindeki “Uçurtmanın Peşinde” filmi aldı. İkincilik ödülünü Hasan Basri Özdemir yönetmenliğindeki “Mavi Otel” filmi aldı. Bilen Sevda Könen yönetmenliğindeki  “Kusurlu” filmi ise üçüncü oldu. Ulusal Kurmaca kategorisinde, birincilik ödülünü Serkan Fakılı yönetmenliğindeki “Kaset” filmi aldı. İkincilik ödülünü Metehan Şereflioğlu yönetmenliğindeki “Her şey Yolunda” filmi aldı. Ozan Takış yönetmenliğindeki  “Fotoğraf” filmi ise üçüncü oldu.  Jüri özel ödülü “Mahlota” filmi ile Serdar Özkan’a verildi.  Jüri teşvik ödülü ise İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü birinci sınıf öğrencisi Şükrü Dede’ye ait “Çivi” filmine verildi.   

TİYATRO P.A.S ‘TAN TEK PERDELİK OYUN ‘’GÜN IŞIĞINA MEKTUP’’

Sevtap Çapan’ın Genel Sanat Yönetmenliğinde, Yusuf Dündar’ın yazdığı Caner Bilginer’in yönettiği Barış Arvay’ın müzüklerini yaptığı ve Sevtap Çapan, Balca Aydoğdu ve Uğur Özbağı’nın oynadıkları tek perdelik dramatik oyunu Şişli Black Out’ta bulunan Pera Sahne’de geçtiğimiz günlerde Oyuncu Levent Aykul, Yedisanat Akademi’nin sahibi Yönetmen Murat Özen ve 2019 Sinema Güzeli yarışmasının erkeklerdeki birincisi Çağdaş Karanfilci ve kızlardada ikinciliği kazanan Miray Çelik ile birlikte izledim. Oyunu ve oyuncuların performansını beğendim ve kendilerini tebrik ederek başarılarının devamını diledim.

Saygılarımla…

Sağlıcakla Kalın ama Sevgisiz Kalmayın…