Çorbalar  Rumeli ve Trakya mutfağının vazgeçilmezlerindendir. Bazı özel kutlamalar için özellikle aranan çorbalar vardır. İşte düğün çorbası da isminden anlaşılacağı üzere, özellikle düğün, sünnet yemeği gibi kutlamalarda sofralarda yer bulur. Bu çorbayı Trakya’da olduğu gibi özellikle Rumeli'de, Bulgaristan’ın Türk kesiminin çoğunlukta olduğu yerlerde hala pişirilmektedir.

Damağa doyumsuz bir tat veren içimiyle çorbaların hası olmak gibi bir nam ile bilinir. Çorbanın otantik hazırlanışında gerdan eti kullanılsa da bazı bölgelerde kuzu etiyle de aynı yöntem izlenerek hazırlanır.

Saymakla bitmeyen lezzetiyle çorbamız nasıl pişer hep birlikte hazırlıyalım ..

MALZEMELER:

1 kuzu gerdan (500gr kadar)

9 su bardağı su

(istenirse et haşlanırken sebze de eklenebilir.)

3 yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı tereyağ

Tuz

ÜZERİNE:

1 yemek kaşığı tereyağ

Kırmızı toz biber

TERBİYESİ:

3 yemek kaşığı yoğurt

1 ad limonun suyu

1 adet yumurta sarısı

YAPILIŞI:

Kuzu gerdanın 9 su bardağı su ilavesiyle düdüklü tencerenize alın ve haşlayın.

Güzelce haşlanan gerdanın üzerinde ki etler bir tabağa alınır ve et suyu tel süzgeçten geçirilir.

Çorba tenceresine tereyağını alın ve eritin.

Unu ekleyerek kavurun.

Kavrulan una 6 su bardağı et suyunu ekleyerek karıştırın.

Kaynamaya başlayan et suyuna didiklenen etleri ve tuzunu ekleyerek hep birlikte 5 dakika daha kaynatın.

Çorbanız biraz koyu kıvamda olmalıdır.

Ateşin altını kapatın ve çorbanın ılınmasını bekleyin.

Terbiyesi için bir kasede yoğurt,limon suyu ve yumurta sarısını çırpın.

Çorbaya alıştıra alıştıra ilave edin.

Tereyağını bir tavada eritin ve kırmızı toz biberi ekleyin.

Çorbanızı servis kaselerine aldığınız da üzerlerine kırmızı biberli tereyağ gezdirin.

hepinize afiyet olsun.