Merhabalar sevgili dostlar,

Beyaz et sevenler için bugün çok lezzetli ve Dünyaca ünlü bir tarif hazırlayacağız.

Şöyle kısaca bu tarifin nereden geldiğine bir bakalım ve sonra tarifimize geçelim.

“CORDON BLEU'” Fransızca'dan çevirisiyle “Mavi Kurdela” anlamına gelmekle birlikte, Şövalyelerin en yüksek rütbesine verilen isim olarak bilinir.

O dönemlerde yüksek rütbeli kişilerin en iyi yemeği yemelerinden yola çıkılarak hazırlanan ve aynı isimle sınıflandırılan ana yemektir.

Fransa da genellikle dana etini fleto haline getirilerek hazırlanmaktadır.

Orijinal tarifine bakıldığında İsviçre Mutfağına uzansa da, ilaveler ile mükemmel hale getirirlmesi Fransızlar sayesinde olmuştur. İsviçre Mutfağı ''şnitzel'' ile ön plana gelmektedir.

Ülkemizde de bir çok restorant menülerinde yer bulan “cordon bleu”, ekonomik olması açısından genellikle tavuk eti ile hazırlanmakta ve tercih edilmektedir.

Fransız Mutfağının ve Şövalyelerin bu lezzetli ana yemeğini bu hafta bizlerde yemek listelerimize alalım ve hatta yemekli misafir ağırlayacak olanlarınız için de güzel bir yemek olarak sofralarınıza gelsin.

Hepinize kolay gelsin.

MALZEMELER:

• 2 büyük parça Tavuk Göğüs

• 2 dilim dana jambon

• 4 dilim cheddar peyniri (arzuya göre kaşar yada parmesan olabilir)

• Tuz & Karabiber

BULAMAK İÇİN:

• 3 yemek kaşığı un

• 3 yemek kaşığı galeta unu

• 1 ad yumurta

• Tuz & Karabiber

KIZARTMAK İÇİN:

• Ayçiçek yağı

HAZIRLANMASI:

• Tavuk göğüslerini iki parçaya ayırın ve strech serili tezhaga alarak, et döveceği ile inceltin.

• Üzerlerine tuz ve karabiber serperek tatlandırın.

• Bir dilim jambon ve cheddar peyniri yerleştirin.

• Rulo olacak şekilde düzgünce sarın.

• Bir diğer seçenek tavuk etini sandwich şeklinde tam kesmeden ayırın ve orta kısmına jambon ve peyniri yerleştirdikten sonra yanları kürdanla kapatın.

• Un,galeta unu ve yumurtayı ayrı tabaklara alın.

• Tavaya ayçiçek yağını alarak kızdırın.

• Tavukları una,yumurtaya ve galeta ununa buladıktan sonra kızartın.

• Çevire çevire kızartın hem rengi dönmesin hemde iç kısımları pişsin.

• Daha sonra tavukları bir tepsiye yada borcama alın.

• 200 derece de ısıtılmış fırında takribi 20 dakika pişirin.

Afiyet olsun.

Sevgiyle...