Merhabalar sevgili dostlar,

Kebap kelimesi çoğunlukla şiş yada ızgaraya yerleştirilen ve mangal üzerin de kızartılmış et anlamına gelse de, Orta Çağ da ortaya çıkan çeşitli et yemekleri ile de ilişkilendirilir.

Kebabın Orta Doğu gibi yerler de çok eski bir tarihi olsa da, Türkler tarafından yaygın hale getirilmiştir. Türk usulü kebap şiş ve ızgara üzerinde yapılabildiği gibi ,güveç, köfte ve diğer formlarda da olabilir.

Kebap mutfağı Dünyaya Müslümanlık etkisiyle paralel olarak yayılmıştır.

1206-1526 yıllarında Delhi Sultanlığında da Kraliyet evlerin de sıkça tüketilmekte ve hatta sabah kahvaltılarında ''naan''ekmeğiyle yenilmekteydi.

Günümüze dönecek olursak da evler de mangal üzerinde kebap hazırlamak biraz zor olsa da tencere ve güveç üzerin de olan kebap çeşitlerini sıkça tüketmekteyiz.

Bugün ki tarifimiz de onlardan biri olan ''ÇİFTLİK KEBABI''.. Lezzetinin yanı sıra kalabalık aileler için de bereketli oluşu ile çok tercih edilen yemeklerden birisidir.

Bu hafta yemek menülerinize ekleyebilirsiniz.

Hepinize kolay gelsin.

MALZEMELER

• 600 gr Dana Kuşbaşı (kuzu eti de tercih edebilirsiniz)

• 5 yemek kaşığı zeytinyağ

• 2 ad kuru soğan

• 2 ad patates

• 2 ad havuç

• 1 çorba kasesi bezelye

• 4 yemek kaşığı domates püresi

• 1/2 yemek kaşığı domates salçası

• Tuz

• Karabiber 

• 2,5 su bardağı sıcak su

HAZIRLANIŞI:

• Tencerenize zeytinyağını alın ve yüksek ateşte kızdırarak etleri ekleyin.

• Etleri devamlı karıştırarak kavurmaya başlayın.

• Etleriniz önce suyunu bırakacak ve kısa süre sonra tekrar suyunu çekerek yağına kalacaktır.

• Bu sürede de yumuşamaya başlayacaktır.

• Kuru soğanları küçük doğrayın ve kavrulmakta olan etlerinize ekleyerek birlikte kavurmaya devam edin.

• Patatesleri ve havuçları küp doğrayarak hazırlayın ve kavrulan etlere önce havucu ekleyin.

• Daha sonra patatesleri ilave edin.Ve kavurmaya devam edin.

• Bezelyeyi,domates püresini,salçayı,tuz ve karabiber ekleyerek karıştırın.

• Sıcak suyunu vererek kapağını kapatın ve kısık ateşte pişmeye bırakın.

• Takribi 45 dakika pişirin. (arada kontrol)

• Hepinize afiyet olsun.

• Sevgiyle