​Merhabalar,

Huzurla geçen bir Ramazanın ardından Bayrama çok kısa bir süre kala mutfaklarda tatlımıza hazırlıyalım.

Bu sefer bir değişiklik yapalım ve cevizpare tepsiler de yerini alsın..

Hepinizin Ramazan Bayramını kutluyor ,evleriniz de sağlıkla sıhhatle mutlu geçecek bayramlar olmasını diliyorum.


MALZEMELER:

2 adet yumurta

1 su bardağı ceviz içi

250 gr yumuşak tereyağ

1 çay bardağı zeytinyağ

1 su bardağı irmik

4 yemek kaşığı hindistan cevizi

2 yemek kaşığı toz şeker

1 paket kabartma tozu

4 su bardağı un

ŞERBETİ İÇİN:

4 su bardağı toz şeker

4 su bardağı su

1 dilim limon

Şerbeti koyu kıvamda kaynatın ve ılıtın.

ÜZERİ İÇİN:

1 çorba kasesi süt

1 çorba kasesi susam

EN ÜSTE:

Nutella ve fındık kreması

YAPILIŞI:

Hamur malzemeleri için bir kase içerisine sırasıyla yumurtaları,tereyağını,zeytinyağını,ceviz içini,hindistan cevizini,şekeri ve irmiği alarak güzelce karıştırın.Tereyağ tamamen krema kıvamına gelecek şekilde..

Un ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin ve ele yapışmayan bir hamur yoğurun.Hamuru 1/2 saat buzdolabında dinlendirin.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar yuvarlayın.

Hepsi hazırlandıktan sonra önce süte sonra susama bulayarak fırın tepsisine dizin.

175 derece de ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.

Fırından çıkardıktan sonra 5 dakika ilk sıcağının çıkmasını bekleyin ve ılık şerbetini verin.

(Şerbeti tepsisini yanlarından boşaltın.)

Tatlınız iyice soğuduktan sonra krema sıkma torbanıza nutellayı ve fındık kremasını birbirine karıştırmayacak şekilde yerleştirin.(biri sağda biri solda )

Tatlınızın üzerine tırtıklı uç ile sıkarak süsleyin.

Fındık yerleştirerek servise hazır hale getirin.

Hepinize afiyet olsun.

Sevgiyle..