MALZEMELER;
1 paket yumuşak margarin
1 adet yumurta akı (sarısı üzerine)
1 orta boy kahve fincanı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
4,5 - 5 su bardağı un (ele yapışmayan yumuşak bir hamur olacak)
İÇ MALZEMESİ;
1 kase ceviz içi + tarçın
ŞERBETİ;
3,5 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu
ÜZERİNİ SÜSLEMEK İÇİN:
Kaymak + krem şanti + vişne
(Tercihinize göre kullanın)
YAPILIŞI:
Un ve kabartma tozu hariç diğer malzemeleri bir kaseye alarak iyice karıştırın. Un ve kabartma tozunu eleyerek azar azar ekleyerek yoğurmaya başlayın. Çok sert olmayan yumuşak bir hamur elde edin. Hamurun üzerini kapatarak buzdolabında 1/2 saat dinlendirin.
Bu arada bir tencereye şeker ve suyu alarak şerbetini kaynatmaya başlayın. Kaynayan şerbete limon suyunu ekleyin. 5 dakika daha kaynatarak ateşten indirin. Şerbeti soğutun.
Dinlenen hamuru merdane yardımıyla yarım parmak kalınlığında açın. Su bardağı büyüklüğünde yuvarlaklar çıkarın. Kalan hamurla da aynı büyüklükte fakat bu sefer ortaları delik yuvarlaklar kesin.Bir yuvarlak bir ortası delik yuvarlağı üzerine yerleştirin.Orta çukuruna irice doğranıp tarçın ile karıştırdığınız cevizi doldurun.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine bülbül yuvalarını yerleştirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürerek 180 derece de ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar (takribi 30 dak.) pişirin. Fırın tepsisinden  bir borcama aktararak soğuk şerbetini alt kısımlarından bırakın. Yarım saat kadar şerbetini çeken tatlınızı başka bir servis tabağına alarak üzerlerini damak zevkinize göre kaymak ve vişne ile süsleyin.
Afiyet olsun.