Hangi takım olursa olsun, teknik direktör değişiklikleri her zaman ilk maçlarda önemli etki yapar. Beşiktaş’ta yeni hocası Sergen Yalçın’la evinde oynadığı ilk maçta Gaziantep karşısında galibiyeti net bir skorla aldı.

İlk 45 dakika çok fazla etkili pozisyona giremeyen siyah beyazlılarda bunun en büyük nedeni; Adem Ljajic’in telaşlı oyunu ve top kayıpları, Kartal’ın en önemli silahı olan kanat oyuncularının yeterince içeri (ceza sahası) girememesi, Burak Yılmaz’ın ise hücuma çıkarken sürekli ofsayta düşmesi diyebiliriz. İlk yarı bu durumu gören Sergen Yalçın, ikinci yarıya başlarken hemen yaptığı Ljajic-Boateng değişikliğiyle takımına ileri uçta hareketlilik kazandırdı.

Ara transfer döneminde kadrosuna yeterince takviye yapamayan Beşiktaş’ta kadro aynı olmasına rağmen Sergen Yalçın’ın gelmesiyle birlikte birçok şey de değişti. En önemli ve işe yarar değişiklik sezon başından beri skor üretemeyen Beşiktaş’ın hücum hattı üzerindeki hareketliliğinin artması.

Peki Sergen Yalçın’la gelen bu değişiklikler nelerdir? Öncelikle sürekli çizgide oynayan kenar oyuncularının Diaby ve N’Koudou’nun son iki maçtır ceza sahasına girerek Burak Yılmaz’a daha yakın oynaması ve bunun sonucunda hücum hattının 4’lü olmasıdır. Bir diğer farklılık ise Beşiktaş’ın beklerinin özelikle Gökhan Gönül’ün oyunun bazı bölümlerinde daha ileriye çıkarak 3. bölgeyi beslemesi. Ayrıca takımın karşı pres yapması, topu kısa sürede geri alması ve oyuncu değişikliklerin de Sergen Yalçın’ın gerekli sürati göstermesi. İşte tüm bunlar Sergen Yalçın’ın direkt hücum varyasyonlarını artırmaya çalıştığının en bariz göstergesidir.

İkinci yarıya Ganalı oyuncu Boateng’le başlayan Sergen Yalçın bu tercihiyle hem çıkan oyuncuya hem sahadaki oyunculara önemli bir mesaj verdi. İyi olmayanın sahada yeri yok! 70. dakikada ilk şutunda takımının ikinci golünü atarak galibiyete katkıda bulunan Boateng, oynadığı süre boyunca iyi işler yaptı ve son iki sezondur Beşiktaş merkez oyuncularından (Oğuzhan-Ljajic) daha fazla ara pas verdi. Oyuncu takıma kısa sürede uyum sağlarsa Beşiktaş, 3. bölgede önemli bir açığını kapatmış olacak. Nihayetinde sezon başından beri tüm kredisini kullanan Beşiktaş için bu saatten sonra en ufak hatanın bile telafisi yok.

Öte yandan Beşiktaş, Sergen Yalçın’ın gelmesiyle önemli bir birliktelik sağladı. Bu coşkuyla siyah beyazlılar Başakşehir ve Trabzon maçlarını kazanması halinde tekrar iddiasını ortaya koyacaktır. Aksi takdirde bu tip erken kopuşlar futbolcular içinde mental olarak zorlu bir süreç ortaya koyabilir. Çünkü futbolda kazanmak için en önemli kriterlerden bir tanesi oyuncuların özgüveni. Sergen Yalçın da futbol zekasıyla gerekli özgüveni oyuncularına aşılayacaktır.