Sivas deplasmanı kime sorarsan sor zor maç. İki önemli eksikle Sivas’a giden Beşiktaş geride Rosier-Welinton-Montero-Umut dörtlüsüyle maça hızlı başladı. Savunma hattının iyi çalışması, geriden oyun kurabilmesi Beşiktaş’ın ileriye sağlıklı top taşımasını sağladı. Uzun bir aradan sonra takımın tandemi çok iyiydi. Welinton-Montero uyumu Beşiktaş’ın ileriye hızlı çıkmasında önemli rol oynadı.

Maç boyunca Rosier’in sağ geriden Ghezal’a çıkardığı servislerle Beşiktaş’ın sağ tarafı çok iyi işler yaptı. İlk 45 dakika Beşiktaş oyunun hakimiydi. 

Dakika 12’yi gösterdiğinde hızlı gelişen atakta  Ghezzal sağ kanattan son çizgiye inip Alex Teixeira’yı topla buluşturdu ve onun Batshuayi’ye yaptığı asist golle sonuçlandı. Erken gelen gol Beşiktaş’ın daha rahat oynamasını sağladı. Özellikle Ghezzal’in saha içindeki yaratıcı oyunu Beşiktaş’ın skor almasında önemli rol oynadı. 

İlk yarının sonlarına doğru sol kanattan Umut’un içeriye ortaladığı topa Ghezzal’in son kafa vuruşu mükemmeldi. Dakika 43’te bu şık vuruş golle sonuçlandı. Beşiktaş ne zamandır böyle gol atamıyordu. Futbolda gelişine  vurulan goller seyir zevki açısından müthiş keyifli. 

İkinci yarıya skorun etkisiyle düşük tempoda başlayan Beşiktaş ilk 20 dakika kötü oynadı. Sivasspor bu dakikalarda girdiği net pozisyonları gole çevirse maçın hikayesi değişebilirdi. 

Fakat Ersin kalesinde yaptığı kritik kurtarışlarla, Necip defansın önünde, Atiba orta sahada takımın iyileri arasındaydı. Öte yandan Kenan’ın oyun içindeki katkısı giderek artmaya başladı diyebiliriz. Ama yeterli değil gol atması şart. Sonradan giren Güven ve Josef’te oldukça etkiliydi. Güven’in rakip ceza alanındaki baskısı dakika 73’te penaltı golüyle taçlandı. Batshuayi yine çok iyi bir vuruşla skoru üçledi. Böylesine net bir pozisyonda hakemin VAR’a gitmeden penaltıyı verememesi şaşırtıcı.

Sivasspor’un kazanmış olduğu penaltı kararı ise oldukça ilginçti. Futbolda böyle bir pozisyonun penaltı kararıyla sonuçlanması akıl işi değil. Rakibe penaltı verildi diye hakemin kendini baskı altında hissetmesi Türk Futbol’unun en büyük acziyeti!