Beşiktaş, sezon başından beri neredeyse oynadığı tüm maçların ilk devresinde akıl almaz bir oyunsuzluk, plansızlık örneği sergiliyor. Nasıl başladığı, ne yaptığı ve ne oynadığı belli olmayan bir takım var ortada. Ankara deplasmanında da aynı sorunları yaşayan ve maça böyle başlayan Beşiktaş, rakibinin etkisiz oyununa rağmen maç genelinde de bir varlık gösteremedi. 

Ankaragücü takımı, Beşiktaş karşısında her zaman daha farklı motive olan bir takım, özellikle Beşiktaş karşısında birebirde çok yakın oynadıkları için bol faullü bir maç izledik. Sakatlıklar, mali durumlar nedeniyle birçok eksikleri olmasına rağmen maç boyunca kontralarla etkili birkaç pozisyon üretmeyi başardılar. 

Beşiktaş'a baktığımızda haftalardır deplasmanda oyun kuramayan, rakibe baskı yapamayan, panik içinde oynadığı için basit top hataları yapan ve birbirinden kopuk bir 3 bölge izliyoruz. Takımın set icindeki oyununda 3 bölgesinin de birbiriyle bağlantısı neredeyse hiç yok. Ne yazık ki bunun için çözüm üretilemediği de aşikar. Tüm bunlara bir de oyuncuların maç içinde refleks göstermemeleri eklenince ortaya skorsuz bir tablo çıkıyor haliyle. Beşiktaş maç-puan kaybedebilir fakat bu şekilde oyuna hiç ağırlığını koymadan, puan kaybetmesi işin ciddiyetini ve takımdaki sorunları gözler önüne seriyor. 

Son 15 dakika rakibi 10 kişi kalmış olmasına rağmen pozisyona giremeyen bir takım görüntüsü çizen Beşiktaş'ta, Abdullah Avcı'nın değişikliklerde geç kalması da bunda en büyük etken. Orta sahadan ileri uca etkili çıkamayan Beşiktaş'ta Adem Ljajic'in oyuna geç alınması, maçın son çeyreğinde Diaby ve Umut'un son vuruşlardaki etkisizliği ve beceriksizliği ise akıl alır gibi değil. Özellikle orta sahada işlemeyen bir sistem varken kenarda Ljajic'in oturması teknik heyet tarafından nasıl açıklanır bilemiyoruz. Fakat oyuncular açısından baktığımızda da kimsenin formayı kapmak gibi bir niyeti olmadığını görüyoruz. Zira oyuna giren de aynı ruhsuzlukla oynamaya devam ediyor. 

Tüm bunlar olurken, Abdullah Avcı'nın Milli takımdan formda dönen Adem Ljajic'i yedek kulübesinde oturtması haftalardır formsuz olan Güven Yalçın'ın, ilk yarı hiçbir varlık gösteremeyen Lens'in, sakatlığı nükseden ve formsuz olan Burak Yılmaz'ın bu kadar süre oyun içerinde kalmasının ne derece doğru olduğunu soruyoruz kendisine. Elneny bu kadar formsuzken ve Dorukhan sakatlığı nedeniyle en iyi ihtimal 4 ay yokken, Kartal Kayra gibi genç yetenekler Ankaragücü maçında değilse ne zaman, hangi maçta oynayacak? Neticesinde Beşiktaş takımı, Ankara'da çok önemli bir 2 puan bıraktı. Hoyratça kaybettiği bu puanların kıymetini siyah beyazlılar önümüzdeki haftalarda daha net hissedecek.

Sahada bunlar yaşanırken öte yandan Beşiktaş, tarihinin en önemli seçimlerinden birine tanıklık edecek. Kim seçilir? Nasıl seçilir? Bilemiyoruz ama seçilecek yönetimin ilk başta yapması gereken en önemli şey; 5 aydır ödenmeyen oyuncu, teknik heyet ve personel maaşlarını derhal yatırmasıdır. Her ne olursa olsun Beşiktaş bir şekilde zirveden kopmadan Ocak ayına kendisini atmak zorunda aksi takdirde bu kış çok sert geçecek gibi görünüyor.