Beşiktaş sezonun ilk yarısı biterken Konyaspor maçını kazanmak, ev sahibi ekipte zirve takibini sürdürmek istiyordu. Her iki takımda maça istekli ve yüksek tempoyla başladı. İlk 45 dakika bittiğinde iki takımında birbirini tartarak pozisyon bulduğu fakat golün gelmediği bir ilk devre izledik. 

İkinci yarı oyun anlamında Beşiktaş üstün olan taraftı ve beklenen zor Konyaspor deplasmanına göre de oldukça etkili oynadı. Konyaspor zaman zaman ileri hücum eden ve ön alan baskısı yaptığı oyununu oynamak istedi ama Beşiktaş özellikle Pjanic, Ghezzal ve Rıdvan’la Konyaspor’un o etkili oyununa izin vermedi. 

Rosier’in yokluğu Beşiktaş için en büyük handikaptı. Umut Meraş solak olmasına rağmen sağ bekte elinden geleni yaptı ama topu ileri taşımada sıkıntı yaşadı. Özellikle Ghezzal, Rosier’in yokluğunu hücum yönünde çok hissetti. Beşiktaş’ın alternatif bir sağ bekinin olmaması Önder hocanın değil yönetimin sorumluluğundadır. 

Öte yandan Konyaspor çok tehlikeli oynadı hakem buna çok müsade etti. Pjanic’in pozisyonu net kırmızıydı. Ne hakem ne Var bu pozisyonla ilgilenmedi. Burada hakem hatası yok, kasıt var. Hata dediğin farkında olmadan olur, tercihini kuraldan yana değil, bile isteye Konyaspor’dan yana kullandı Mete Kalkavan. Pjanic bu maçtan sonra “ben nereye geldim” demiştir. Oyuncu 3 kez saha içinde şiddete maruz kaldı hakem dönüp bakmadı bile. 

Böyle sert bir pozisyona faul bile vermeyen hakem, Vida’ya sen niye buraya geldin? diye sarı kart çıkardı anlamak mümkün değil. Bence sarı değil kırmızı çıkarsaydı daha iyiydi. Sarı az oldu en azından Beşiktaş 10 kişi kaldığında Vida’nın kademe hatasından son dakika golünü yemezdi. Dünya Kupası görmüş, takımın en tecrübeli oyuncularından biri olan ve en yüksek maaşını alan bir oyuncunun böyle savunma yapmaya hakkı yok. Vida-Montero tandemi uyumsuzdu. Beşiktaş’ın savunması böyle basit hatalar yapmamalı. 

Beşiktaş’ın özellikle bu sezon itibariyle en önemli sorunlarından bir tanesi; son dakika yediği goller. Maçın bitimine son 10 dakika kala baş gösteren yorgunluklar buna neden oluyor. Fizik kondisyon açısından 90 dakikayı tamamlayamayan bir Beşiktaş var. Hal böyle olunca ya son viraja girmeden gol veya golleri bulup rakibi ekarte etmeniz gerek ya da oyuncu değiştirerek bu durumu telafi etmelisiniz. Beşiktaş dün ikisini de yapamadı. Sonradan oyuna giren Can/Güven ikilisi etkili olamadı. Güven yakaladığı pozisyonda bireysel skorunu değil takım oyununu ve takım skorunu düşünmeliydi. 

Batshuayi ve Ghezzal’la sıcak alanda birçok net pozisyona girilmesine rağmen son vuruşlardaki tercihler Beşiktaş’ın direği geçmesine izin vermedi. 

Devre arasında Beşiktaş’ın kesinlikle iyi bir golcüye ve iyi bir defans oyuncusuna ihtiyacı var. Vida oynamayacaksa gitsin. Batshuayi atamayacaksa gitsin. Fakat asla daha önce denenmiş isimler de gelmesin!!!