Merhabalar sevgili dostlar,

Yaz aylarının vazgeçilmez tatlıları sütlü tatlılar arasında severek tükettiğimiz, kolay yapımı ve lezzeti ile çokça tercih ettiğimiz irmik tatlısını bugün truf ile zenginleştirelim. Özellikle de kalan kekleri değerlendirmede bize yardımcı olsun. Trufları sade olarak da severek tüketiriz, tatlının içine girdiğin de inanın daha da seveceksiniz.

Yemek üstü tatlıdan uzak duramayanlar için nefis bir alternatif...

Bu aralar kek yapıp arta kalanları ne yapsam diyorsanız sizler için güzel bir tarif..

Hepinize kolay gelsin.

• MALZEMELER:

• TRUF İÇİN

• 400 gr çikolatalı kek (hazır paketlerde de olabilir)

• 2 yemek kaşığı hindistan cevizi

• 200ml krema

HAZIRLANMASI:

• Kremayı sadece ısıtın.

• Kekleri bir kaseye ufalayın,üzerine hindistan cevizi ekleyin, karıştırın.

• Kremayı ilave ederek yoğurun.

• Mandalina büyüklüğünde 10 ad top yaparak tepsiye dizin ve buzdolabında 1/2 saat bekletin.

• İRMİK TATLISI İÇİN:

• 1 kg süt

• 12 yemek kaşığı toz şeker

• 9 yemek kaşığı irmik

• 1 paket vanilya

• 1 yemek kaşığı tereyağ

• HAZIRLANMASI:

• Sütü,şekeri ve irmiği tencereye alın.

• Orta ateşte karıştırarak pişirin.

• Koyu kıvam alarak fokurdamaya başlayınca ateşten indirin.

• Vanilya ve tereyağ ekleyerek 5 dakika çırpın.

• HEPSİNİN HAZIRLANMASI:

• Ortası açık bir kek kalıbını strech ile kaplayın.

• İrmik tatlısının yarısını yerleştirin.

• Üzerine aralıksız olarak trufları yerleştirin.

• Kalan irmik tatlısını üzerlerine ekleyerek düzeltin.

• En az 3-4 saat yada bir gece buzdolabında bekletin.

• Servis tabağına ters çevirin ve arzuya göre üzerine çikolata sos gezdirebilirsiniz.

• Afiyet olsun.

• Sevgiyle..