Lige çıktıktan sonra 7 yıl içinde beş kez şampiyon olan Trabzonspor, 1981-1982 sezonunda şampiyonluğu son maçta kıl payı kaçırdı. Bu yıl ligde Beşiktaş, kupada Galatasaray şampiyon. Bu yıl Trabzonspor’a hiçbir kupa yok.

1982-1983 sezonunda kalpleri durduracak kıran kırana yarış var. Trabzonspor, Fenerbahçe ve Galatasaray son haftalara kadar baş başa gidiyor. Bazen biri, bazen diğeri olmak üzere liderlik koltuğu sürekli yer değiştiriyor. Ancak son haftalardan birinde Trabzonspor, kendi sahasında şampiyon adaylarından Fenerbahçe’ye yeniliyorsa da şampiyonluk düğümü son haftaya kalıyor. Son haftada Fenerbahçe işi götürüyor ve şampiyon oluyor. Ancak en büyük kupa olan Cumhurbaşkanlığı kupasını Fenerbahçe’yi 2-0 yenen Trabzonspor altıncı kez alıyor.

Trabzonspor lige çıktığı ilk yıldan sonra sekiz yıl içinde 5 şampiyonluk, iki ikincilik yaşayarak ligdeki 10uncu sezonuna giriyor.

Sezona Fenerbahçe, kendini şampiyon yapan antrenör Stankoviç ile, Galatasaray, Ajax’ın ünlü antrenörü Yugoslav İviç ile, Beşiktaş’ta Galatasaray ve Fenerbahçe gibi Yugoslav Miliç’le başladılar. Üç büyüklerin Yugoslav antrenörlerine karşılık Trabzonspor yine yerli, hemşehrisi Ahmet Suat Özyazıcı ile yola çıkıyor.

Trabzonspor’un ligdeki maçlarının özeti kısaca şöyledir:

1inci hafta; Trabzon’da Zonguldakspor’u Hasan, K. Hasan ve Sinan’ın attığı gollerle 3-1 yenen Trabzonspor, birinci haftada puan cetveline 2nci sırada başlamış oldu.

2nci hafta; Bolu deplasmanında Boluspor’a 1-0 yenilen Trabzonspor, puan cetvelinde yedinci sıraya düştü.

3üncü hafta; Trabzon’da Bursaspor’a golsüz beraberlikle bir puan kaptıran Trabzonspor, aldığı toplam üç puan ile sıralamadaki yerini korudu.

4üncü hafta; şampiyon adaylarından Beşiktaş’ı Trabzon’a Levent’in iki, Tuncay’ın bir golü ile 3-1 yenen Trabzonspor, bunun mükafatını puan cetvelinde 4üncü sıraya çıkarak gördü.

5inci hafta; Denizli’de Denizlispor ile 0-0 berabere kalan Trabzonspor, sıralamadaki yerini korudu.

6ncı hafta; Antalya deplasmanında Güngör’ün golüyle Antalyaspor’u 1-0 yenen Trabzonspor, sıralamadaki dördüncülüğünü sürdürdü.

7nci hafta; bu hafta Trabzonspor, Orduspor’u K. Hasan’ın golüyle 1-0 yenmesine rağmen puan cetvelinde ilginç bir şey oldu. Trabzonspor, puan cetvelinde yedinci sıraya düştü.

8inci hafta; Adana’da Tuncay’ın golüyle 1-1’lik beraberliği kurtaran Trabzonspor, bir hafta önce galip gelmesine rağmen üç basamak düştüğü halde, bu hafta puan kaybederek iki basamak çıkması oldukça ilginçti.

9uncu hafta; Trabzon’da Fenerbahçe ile Trabzonspor arasında yapılan maçta gol sesi gelmedi. Puan kaybeden Trabzonspor, sıralamadaki beşinciliğini korudu.

10uncu hafta; Adana deplasmanında 1-1 berabere kalan Trabzonspor bu kez bir basamak çıkarak puan cetvelinde dördüncü sıraya yerleşti. Bu maçta Trabzon’un golünü Tuncay attı.

11inci hafta; bu hafta Trabzon’da Turgay, B. Hasan ve Tuncay’ın golleriyle Gençlerbirliği’ni 3-1 yendi. Sıralama değişmedi.

12nci hafta; İstanbul’da şampiyon adaylarından Galatasaray ile yapılan maçta 2-2 beraberlik ile gelen bir puan var. Trabzonspor’un gollerini Tuncay atmış olup, sıralamadaki yer değişmedi.

YARIN: TRABZONSPOR

6’ncı KEZ ŞAMPİYON - 2 -