İyi bir şair ve/ veya yazar olabilmenin ön koşulunun; "Empati yapabilmek yani kendini başkalarının yerine koyayarak, onların yaşadıklarını; siyaset üstü ve her türlü kaygıdan uzak kalarak dile getirebilmek" olduğunu düşünenlerdenim.

1500'ü son halini almış, 2000'e yakın şiirimde; toplumun her kesiminin duygularını dile getirmeye çalıştım.

Vatan, millet, kahramanlık, toplumsal sorunlar, idealler  üzerine ve bir kısmı destansı olarak kaleme alınmış şiirlerimin sayısı çoğunluktadır.

Çanakkale ve Kırım Sürgünü destanları başta olmak üzere, nerede bir kökdeşimiz, savaşımız, uğraşımız, derdimiz varsa dillendirmeye çalıştım.

Aşk şiirlerimin çoğu da; vatan kavramıyla bütünleşmiştir. Aşk şiirlerim, benim yaşadıklarımdan ziyade, herkesin yaşayabileceği duyguları yansıtmaktadır.

Elbette ki; son demine yaklaştığım ömrümde; yaşadığım tecrübeleri, görebildiğimi düşündüğüm çıkmazları ve çözüm  önerilerimi de; kitap, makale, konferans vb. şekillerde aktarmaya çaba harcıyorum.

Şiirlerimi 5-10 kitapta toplayabilme çabalarıma ek olarak; çok değerli bestekar arkadaşlarımla da çalışmaya devam ediyorum.

Eğer ömrüm vefa ederse;

daha önce yayınlanmış; " Sen Ölmedikçe Vatan Bölünmez!" , "Köklerden Dallara Türk Milleti" ve "Zamanı Durdurmak Geçer İçimden" isimli kitaplarımın yeni baskısını hazırlamayı;  altyapısını hazırladığım, ancak tamamlayamadığım;

- ÖLÜM UMUDUN BİTTİĞİ YERDEDİR

- ONLARA VATANIN SEVDASI KALDI

- DEVLET'İ ANLAMAK

- ÇIKMAZDAN ÇIKIŞ isimlerini koymayı düşündüğüm kitaplarımı yazmaya çalışacağım.

İlk bölümünü yazdığım; "PERJİN İLE BAHTİYAR" isimli romanımın senaryoya aktarılması konusundaki teşvik ve teklifler, cesaretimi arttırıyor.

"ŞEYMA", "BÜYÜYÜNCE BABAM OLACAĞIM", BAYKAR'DAN VAN'A, DURAKSIZ MUSTAFA' gibi çok sayıda öykümü de, yenileriyle destekleyerek, bir şekilde toplumla paylaşmayı planlıyorum.

Sadece az bir kısmını paylaştığım şiirlerime, değerlendirmelerime verdiğiniz olumlu tepkiler, motivasyonumun ana kaynağını oluşturmaktadır.

Çoğunu gece geç saatlerde kaleme aldığım şiir ve yazılarımı; bazen zamanı unutarak geceyarısı da paylaştığımın ve rahatsızlık verdiğimin farkındayım. Hoşgörünüze sığınıyorum.

Bu paylaşımı; çok değerli gönül dostlarımın merakını giderebilmek ve halimi arz edebilmek maksadıyla yaptığımı bildirir; sağlıkla, umutla ve sevdiklerinizle güzel bir yaşam diliyorum.