MALZEMELER
:
125 gr.tereyağ yada margarin
70 gr pudra şekeri
1 ad yumurta
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı beyaz sirke
Aldığı kadar un (takribi 250 gr.ele yapışmıyan ama yumuşak bir hamur olacak)

ÜST SÜSLEMESİ:
2 ad büyük şeftali
2 yemek kaşığı
İÇ KREMASI:
2 yemek kaşığı un
3 su bardağı süt
5 yemek kaşığı toz şeker
25 gr tereyağ

YAPILIŞI:
Krema yapımıyla başlayalım.
Küçük bir tencereye tereyağ hariç diğer malzemeleri alın ve orta ateşte karıştırarak pişirin.Yoğun bir kıvam alan kremayı ateşten indirin ve tereyağını ekleyerek 5 dakika mikserle çırpın.Bir kaseye boşaltarak buzdolabına kaldırın.
Şimdi tartoletlerin yapımına geçebiliriz.
Mikser kabınıza tereyağını alın ve pudra şekeri ilavesiyle çırpmaya başlayın.Tereyağ pütürsüz bir hale gelince yumurtasını ekleyin.
Un ve vanilyayı eleyin,çırpmakta olduğunuz karışıma yavaş yavaş ilave edin.Arada sirkeyi eklemeyi unutmayın.
Hazırlanan hamuru 1/2 saat buzdolabında dinlendirin.
Bu arada tartolet kalıplarınızı yağlayabilirsiniz.
Tartolet kalıplarınızın büyüklüğüne göre takribi ceviz büyüklüğünde parçalar yuvarlıyarak kalıplara bastırarak yerleştirin.Kalıbın şekli çıkacak şekilde yerleştirin.Hamurun orta kısmına çatalla delikler açın.
Hamurun kabarmasını istemiyoruz.Onun için tam ortalarına nohut yada kuru fasulye taneleri koyarak kabarmayı önleyelim.
Tartoletlerimizi 175 derece de ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin.(beyaz kalacak şekilde)
Tartoletler soğuyunca buzdolabında beklettiğiniz kremayı sıkma torbasına alarak her birinin içini krema ile doldurun.
Şeftalilerin kabuklarını soyarak ortadan ikiye ayırın ve yarım ay şeklinde doğrayın.Verev şeklinde kremanın yan ve ortalarına yerleştirin.Üzerlerine bal gezdirin.

Afiyet olsun..