Müzik Dünyası 

Ragıb Narin’den Vur Beni 

Türk Pop Müziği’nin genç ve başarılı seslerinden Ragıb Narin, yedinci teklisi “Vur Beni”yi Pasion Turca etiketiyle tüm dijital platformlarda dinleyici ile buluşturuyor.Nisan 2021’de yayınladığı “Mucize” şarkısı ile Spotify ve dijital platformlarda büyük beğeni toplayan Ragıb Narin, yine söz ve müziği kendisine ait “Vur Beni” şarkısını 27 Ağustos’ta dinleyici ile buluşturdu.“2014 yılında ilk yaptığım hareketli şarkılardan biriydi. 8 yıldır sakladığım bir şarkıydı, çok iyi bir düzenleme olmasını istiyordum, o yüzden bu zamana kadar bekledim” dediği “Vur Beni” şarkısının aranjesi Sabı Saltıel’e ait. Şarkının klibi ise yönetmen Ahmet Can Tekin’in imzasını taşıyor. Ragıb Narin’in, 2019 yılından bu yana dinleyici ile paylaştığı “Sevda Çiçeği”, “Gecekondu”, “Mavi”, “Gel Diyemem” “Menekşem” ve “Mucize”nin ardından yedinci teklisi “Vur Beni” Pasion Turca etiketi ile tüm dijital platformlarda.

RAGIB NARİN Hakkında

Ragıb Narin, 19 Mart 1996 yılında Hatay’ın Antakya ilçesinde doğdu. Babası Türk, annesi ise Arap’tır.

İlk ve orta öğrenimini Hatay’da tamamladı. Küçük yaşlardan beri müziğe ilgi duyan Ragıb Narin, okul korosunda, tiyatrolarında ve müzik yarışmalarında yer aldı. Annesinin memleketi Şam ve aynı zamanda Kuveyt’e yazları sürekli gittiğinden sadece Türk müzik kültürüne değil aynı zamanda Arap müzik kültürüne de yakın büyüdü. Kücük yaşlardan itibaren spora olan yatkınlığından dolayı okul hayatı vboyunca birçok spor yarışmasına katılan Ragıb Narin için bunlardan en ağır basanı futbol oldu ve 2010 yılından itibaren lisanslı olarak futbol oynamaya başladı. Şehrinin takımlarından Hatayspor’da, daha sonra da Mersin Idman Yurdu’nun a2 takımında yıllarca futbol oynadı. Bu süre zarfında Fenerbahçe, Galatasaray ve birçok süper lig takımına karşı maçlara çıktı. Mersin Idman Yurdu’ndaki başarılı performansından ötürü şehrinin takımı Hatayspor, Ragıb Narin’e profesyonellik teklif etmiş ve kendi şehrinin takımında profesyonel olarak futbol kariyeri devam etmiştir. Hatayspor’da yarım sezon kalan Ragıb Narin, uluslararası ticaret yapan aile şirketinde yöneticilik yapmak üzere kendi kararı ile futbol kariyerini sonlandırdı. Futbol oynadığı süre zarfında müzik ile iç içe olmayı sürdüren Ragıb Narin, birçok beste ve söz çalışmasına imza attı. Ragıb Narin, 2013 yılında ilk olarak Facebook’a yüklediği ve kendi bestelerini gitarıyla seslendirdiği amatör videolarla tanınmaya başladı. O dönemlerde Antakya çapında Facebook sayesinde popüler olan Ragıb Narin’in ilk çalışması 2013 yılında Youtube uzerinde 30.000 izlenmeye ulaştı. Kendi söz ve müziğini yaptığı şarkıları ile kısa sürede on binlerce beğeni almaya başlayan Ragıb Narin’in, Hatay dışında da bir hayran kitlesi oluştu.

Futbolu bıraktıktan sonra isletme okuyan Ragıb Narin, ticaret alanında gereksinim duydugu İngilizcesini geliştirmek için 3 aylığına Malta’ya yerleşti. Ragıb Narin, aynı zamanda ana dili gibi konuştuğu Arapça ile birlikte 4 dil bilmektedir. Bu süre zarfında müziğe olan ilgisini canlı tutup Malta’da şan dersi almaya başladı ve gitardaki yetkinliğini geliştirdi. Aile şirketlerinde ticaretle uğraşan Ragıb Narin, 2 yıl içerisinde 35 ülkeye yaptığı iş gezileri sırasında da gitarıyla şarkılar yazmaya ve söylemeye devam etti. 2019 yılının Temmuz ayında artık profesyonel anlamda müzik piyasasına girmeye karar veren Ragıb Narin, sözü ve müziği kendisine ait olan ilk single çalışması “Sevda Çiçeği”ni yayınladı. Şarkı kısa süre içinde 2 milyonu aşkın izlenme oranına ulaştı. Müzik kanallarında ve radyolarda da kendine yer bulan “Sevda Çiçeği”nin ardından Ragıb Narin, bu başarısını “Gecekondu”, “Mavi” “Gel Diyemem” “Menekşem” ve “Mucize” teklileri ile sürdürmeye devam etti. “Gecekondu” teklisi Spotify üzerindeki en prestijli listelerden Türkiye Viral 50’de 1 ay boyunca kalmayı başardı. Ragıb Narin’in son olarak Nisan 2021’de yayınladığı” Mucize” dijital platformlarda ve radyolarda en çok dinlenen şarkılardan biri haline geldi. TikTok ve Instagram’da yüz binlerce takipçisi olan Influencer Sena Mia Kalıp’ın Ragıb’a eşlik ettiği “Mucize”nin klibini deneyimli yönetmen Murad Küçük çekti. Çocukluğundan beri spor, sanat ve müzikle iç içe olan Ragıb Narin’in abisi Rami Narin ise oyunculuk yapıyor. Ragıb Narin, bu şarkıların hepsinde kendi söz ve müziğini kullanması ile

dikkat çekiyor.  Ragıb Narin’in “Vur Beni” şarkısı 27 Ağustos’tan beri Pasion Turca etiketiyle tüm dijital platformlarda.

Diskografi: 2019 - Sevda Çiçeği / 2020 - Gecekondu / 2020 - Mavi / 2020 - Gel Diyemem  / 2020 – Menekşem / 2021 – Mucize / 2021 – Vur Beni

Dilara Torlak “YARA”

2021’in ilk dakikasında yayınlanan “Yok Sayıyorum”la başarılı bir çıkış yapan Dilara Torlak yeni teklisi “YARA” ile müzik severlerin ilgisini çekecek. 

Sözü, müziği ve düzenlemesi Ozan Gülek’e ait Yara’nın klip çalışması Majör Stüdyo tarafından yapıldı. Prodüktörlüğünü Cenk Alptekin’in üstlendiği YARA, gücünü başından sonuna kadar hem yorum hem de müzikal anlamda hissettiriyor. Klipte ise hüzünlü final sahnesi herkesin boğazında düğümlere sebep olacak.

Dilara Torlak yepyeni teklisi Yara ile Seyhan Müzik etiketi ile tüm digital platformlarda ve NetD’de

LATİFE "Bİ KADIN BUL"

Kendini müziğe adamış bir kadın olarak bu süreçte bir çok zorluklar, başarılar ve başarısızlıklar yaşadım. Yine de hayallerimden hiç vazgeçmedim. Yine hayallerim için çalışıp çabaladığım bir dönemde Alptekin yapım’ın yarışmasına başvurdum ve burda elde ettiğim başarı ile şuanda çıkarmış olduğum 'Bir kadın bul' isimli single çalışmasını gerçekleştirdik. Böylelikle hayalini kurduğum müzik yolculuğumun kapılarını aralamış oldum.

Latife'nin  İlk teklisi 'Bir Kadın Bul' sizlerle. Müziği Burcu Furtun'a düzenlemesi Onur Ensert'e  ait "Bir Kadın Bul" Alptekin Yapım etiketi ile 6 Eylül itibariyle tüm dijital platformlarda yayında.

‘Güldür Güldür’ün Yıldızı Gümbür Gümbür Geliyor!

BERKAY TULUMBACI, YENİ SINGLE’I

‘SEN YAZAR BEN HAYAL’ İLE MÜZİKSEVERLERLE BULUŞTU 

‘Güldür Güldür’le başarılı oyunculuğuna şahit olduğumuz Berkay Tulumbacı, yeni single’ı ‘Sen Yazar Ben Hayal’ ile oyunculuğu kadar müzikteki iddiasını kanıtladığı bir çalışmaya imza atıyor. Söz ve müziği kendisine ait şarkı, Latin müziğin etnik zenginliğinin harmanlandığı kıvrak ezgileriyle dinleyicinin ruhuna işliyor. ‘Sen Yazar Ben Hayal’, 23 Temmuz itibariyle tüm dijital platformlarda yerini aldı. Şarkının aranjesini Ümit Tulumbacı, klibin yönetmenliğini ise Erdi Çalıkuşu üstleniyor.Bir önceki single çalışması ‘Git’ ile iddialı çıkış yakalayan Berkay Tulumbacı, ‘Sen Yazar Ben Hayal’ ile oyunculuktaki başarısını müzikte de devam ettiriyor. ‘Sen Yazar Ben Hayal’de aşkın farklı hallerini anlatan genç müzisyen, yaz boyunca dillerden düşmeyecek şarkısıyla, dinleyicilerini bu kez hareketli Latin ezgilerinin kollarına bırakıyor.Sanatçının 8. Single çalışması olan ‘Sen Yazar Ben Hayal’in aranjesini kardeşi Ümit Tulumbacı, yaz mevsimine uygun renkli ve eğlenceli görüntülerden oluşan klibin yönetmenliğini ise Erdi Çalıkuşu üstleniyor.

Berkay Tulumbacı Kimdir?

08.06.1991 doğumlu sanatçı, yeni single’ında Latin müziğin kültürel zenginliğinden beslenen vokal tekniğini etkili gitar solo ve kreşendolarla harmanlıyor.  Eskişehir Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda eğitimini tamamladıktan sonra oyunculuk ve müzisyenlik yapmaya başlayan sanatçının ‘Sen Yazar Ben Hayal’ klibi ve single’ı 23 Temmuz’dan itibaren tüm dijital müzik platformlarında yerini aldı. 

TUĞBA ÖZERK “HALAYBAŞI” İLE KIPIR KIPIR

Tuğba Özerk'ten eğlenmeyi sevenlere “Halaybaşı"

Sözleri Ayşen Şimşekyay'a Müziği ise Kemal Şimşekyay'a ait Halaybaşı şarkısının düzenlemesi Erhan Bayrak'a ait. Erhan Bayrak bu projede hem şarkının ses aralığı bakımından hem de Tuğba Özerk’in vokal performans gücünü oldukça fazla hissettirdi.

Müzikseverleri hayli eğlenceli bir şarkı bekliyor...

“Halaybaşı” insanın içini kıpır kıpır yapan tavrı ile yeni girdiğimiz sonbahar mevsimini ilkbahar gibi hissettirecek.

Erkan Nas yönetmenliğinde çekilen klibin görüntü yönetmeni Murat Tuncel oldu.  Fotoğraflar ise Doğuş Subaşılar’a ait. Tuğba Özerk için modacı Pınar Kerimoğlu tarafından özel olarak 4 ayrı kostüm hazırlandı. Polenezköy’de 7000 metre kare alan içerisinde kurulu bir çiftlikte çekilen klipte havuz da dahil olmak üzere neredeyse çiftlikte ki tüm mekanlar kullanıldı. Kırk kişilik bir ekiple ve oldukça fazla bir ekipmanla çekilen “Halaybaşı” şarkısı ile Tuğba Özerk seyredenlere görsel şölen yaşatacak.

HALAYBAŞI 10.09. 2021  Cuma günü DMC MÜZİK Etiketi ile tüm dijital platformlarda ve NETD ‘de.

KİTAP DÜNYASI 

SANATTA MANEVİLİK ÜSTÜNE

VASİLİ KANDİNSKİ  SANATTA MANEVİLİK ÜSTÜNE EVEREST YAYINLARINDAN ÇIKTI.                 

“Sanatta Manevilik Üstüne adlı kitabım (...) her şeyden önce, gelecek için mutlaka gerekli olan ve sonsuz deneyimleri mümkün kılan bir yeteneği, maddi ve soyut nesnelerde manevi [Geistig] olanı duyumlama yeteneğini uyandırmak amacını güdüyordu, iki yayının da ana hedefi, bu yeteneği henüz bundan habersiz insanlarda uyandırmaktı. İki kitap da çok sık olarak yanlış anlaşıldı ve anlaşılıyor. Bir ‘program’ oldukları düşünülüyor ve yazarları kuramlar üreten, beyinsel uğraşlara dalıp kaybolmuş, ‘kazaya kurban gitmiş’ sanatçı olarak damgalanıyor. Oysa benim akla, beyne seslenmek kadar kaçındığım bir şey yoktu. Bu ödev bugün için bile fazla erken sayılır, ama sanatın bundan sonraki gelişiminde en yakın, önemli ve kaçınılmaz hedef olarak sanatçının karşısına çıkacaktır. Kendi yerini sağlamlaştırmış, kök salmış olan manevilik [Geist] için artık hiçbir şey tehlikeli olamayacaktır.”   Vasili Kandinski

VASİLİ KANDİNSKİ  

 SANATTA MANEVİLİK ÜSTÜNE

Türkçesi: Tevfik Turan                                                                                  

Sayfa:144 +8 sayfa kuşe, Eylül 2021          

Müzik Üzerine Görüşler

Edward W. Said   Müzik Üzerine Görüşler adlı kitabı Alfa Yayıncılıktan çıktı. 

Müzik ve müziğin temsili konusuna hem icracı hem de eleştirmen rolüyle uzun yıllar kafa yoran Said, Müzik Üzerine Görüşler’le çağdaş kültürel çalışmalar alanındaki büyük bir boşluğu dolduruyor. Müziğin kamusal ve özel anlamını, Adorno ve Proust’un gözlemleri ve Glenn Gould, Toscanini, Wagner ve Beethoven gibi sanatçı ve besteciler üzerinden tartışıyor.

“Müzik ve müzisyenler üzerine muhteşem kişisel görüşler… Edward Said olağanüstü.”

–New York Times Book Review

“Said’in müziğe dair büyük sevgisi, eleştirilerindeki her noktayı son derece dikkatle düşünmesine neden oluyor. Okurunu, müziğin sadece müzikologlara bırakılamayacak kadar önemli bir şey olduğuna ikna ediyor.”

–Hungry Mind Review

Kitap Adı Müzik Üzerine Görüşler

Yazar Edward W. Said

Çevirmen Gül Çağalı Güven

Yayınevi Alfa Yayıncılık

Her Kuyuda Bir Yusuf Kitap

Beşir Ayvazoğlu’nun Her Kuyuda Bir Yusuf adlı kitabı Kapı Yayınları’ndan çıktı. 

Her çâhta bir Yûsuf-i gümgeşt nihandır

Hayfâ ki nazar sahibi yok kafilelerde

“Her kuyuda kaybolmuş bir Yusuf gizlidir;

ne yazık ki gelip geçen kafilelerde onu keşfedecek nazar sahipleri yok.”

Titiz, mükemmeliyetçi, müşkülpesent bir bestekâr ve ud virtüozu. Kendini bir medeniyeti kurtarmaya adamış, fakat şöhretten bucak bucak kaçan münzevi bir koleksiyoner. Hayatını öğrencilerine adamış bir edebiyat öğretmeni, yaşadığı müddetçe millî musikiyi savunmuş bir neyzen ve ismi Vakit gazetesiyle özdeşleşmiş bir “muharrir”.  Türk Ocağı’nın kurucularından idealist bir tıp doktoru ve vejetaryen bir Türkçü. Kabiliyetleri çok sınırlı, fakat ihtirası sınırsız bir şair. Zayıf karakterli, fakat benzerinin dünyaya bir daha gelemeyeceği iddia edilen bir hânende.

Kitap Adı Her Kuyuda Bir Yusuf

Yazar Beşir Ayvazoğlu

Yayınevi Kapı Yayınları