Türkiye ve Yunanistan NATO üyesi. Ege'de bir Yunan askeri pilot savaş ile uçağı kimi kaynaklara göre Türk donanmasından bir gemiyi, kimi kaynaklara göre ise bir Türk ticaret gemisini hedef alarak kitlendi. Ve bunu sosyal medya aracılığı ile kamuoyuna duyurdu! Türkiye’ye S 400 hava savunma sistemi kurmamalı ne gerek var diyenlere ithaf olunur!

Türkiye kendisi ve beraberinde KKTC'yi koruyarak kollayabilmek üzere konuyla ilgili muhakak gereğini yapacaktır. 

NATO üyesi de olsa tehdidin ne zaman kimden geleceği hiç belli olmuyor!

Doğu Akdeniz’de Türkiye Cumhuriyeti ile Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti arasında "Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılmasına İlişkin Mutabakat Muhtırası’nın" imzalanarak yürülüğe girmesinin ardından Yunanistan ve Rum tarafından içerisinde bulunduğumuz süreçte çok ciddi manada kışkırtıcı girişimlerde bulunacağı görülüyor! 

Uluslararası kamuoyu bu gidişata bir an evvel dur demelidir! Yoksa yarın çok geç olabilir.
Yurtta Barış, Dünyada Barış felsefesine sahip Türk tarafı sağduyulu biçimde hareket etmeye devam etmektedir. 

Türk milletinin hak çıkar ve menfaatlerini koruyup kollama sorumluluğu bulunan kolluk güçlerinin sabrı bu anlamda daha fazla zorlanmamalıdır!

Bu noktada sorgulanması gereken NATO üyesi Türkiye'ye neden S 400 hava savunma sistemi verilmek istenmediği konusudur! Yine Patriot füzesi ve F 35 savaş uçaklarının verilmeleri neden engelleniyor?

NATO üyesi Türkiye’ye S 400 hava savunma sistemi, F 35 savaş uçağı ve Patriot füze programı vermeyenler bugüne kadar acaba hangi ülkelere bunları vermişlerdir?

Yunanistan için bugüne kadar S 300 hava savunma sistemini kaldırması kendilerinden hiç istenmedi! Buna karşılık Türkiye'den ise bu talep ediliyor!

Patriot füzelerini S-400’ün tamamen kaldırılması karşılığında Türkiye'ye verelim teklifi Türk tarafınca iyi niyetten uzak bir yaklaşım şeklinde değerlendirilmektedir.

NATO'nun sözde bir süreden buyana Türkiye'nin S-400'ü satın almasına yönelik bir çözüm aradığı ve bu bağlamda Rus hava savunma sistemlerinin Amerikan Patriot'ları ile nasıl birleştirebileceğinin bir yolunu bulmaya çalıştıkları ifade edilmektedir.

Sonuç itibarı ile NATO ve ABD'nin Türkiye ile ilgili samimiyeti önümüzdeki süreçte, S400 hava savunma sistemi, Patriot ve F-35 programını Türkiye'ye verip vermemesi ile görülecektir! 

Önümüzdeki süreçte ne gibi gelişmelerle karşı karşıya kalacağımızı yaşayarak hep birlikte göreceğiz…