Bugün sizlere hikayesi olan bir tarif vereceğim.Hikayeleri olan tarifler hepimiz için daha dikkat edilen tariflerdir sanırım.

Pavlovanın hikayesine gelince,dönemin en önemli balerinlerinden biri olan Anna Matveyevna Pavlova 1926 yılında Yeni Zelanda ,Avustralya turnesinde,kaldığı otelin pasta şefi Pavlova'nın şerefine bir tatlı hazırlamak ister.''Dans etmiyor adeta uçuyor''denilen balerinin bembeyaz tütüsünden etkilenen şef,hafif narin ve kırılgan bir tatlı yapmaya karar verir.

Tütünün ana şeklini oluşturan bezesi (mereng),üzerini kaplayan krema katmanı ise,tütünün üzerini kaplayan ince ipek kumaşı temsil eder.

O tarihlerde Pavlovanın süslemesinde kullanılan kiviler,balerinin giydiği tütünün üzerinde ki yeşil gül yapraklarıdır.

Tatlı olarak o kadar çok beğenilir ki,Avustralya da ve Yeni Zelanda da Paskalya gibi önemli günlerde kurulan özel sofralar da yerini alır.

Ve Dünyanın bir çok yerine böylece yayılmış olur.Günümüz de çok sık göremesek de belli yerler de bu nefis tatlıya rastlamaktayız.

Gelin bu hikayesi olan tarifi bizler de evlerinizin mutfaklarında hazırlıyalım.

İsterseniz tekli çanaklar olarak ,isterseniz de bütün olarak hazırlıyabilirsiniz.

Bunun için yağlı kağıdınıza yapacağınız büyüklükte bir daire çizerek işe başlamak..22-24 cm çapında bütün olarak yada 10cm çapında tekli olarak dairelerinizi çizerek başlayalım.Bu çizimler bezenizi sıkarken sizlere yardımcı olacaktır.

Hepinize kolay gelsin.

MALZEMELER:

3 ad.büyük boy yumurta akı

80 gr pudra şekeri

1 tatlı kaşığı mısır nişastası

1 yemek kaşığı elma sirkesi

KREMASI:

300 ml krema

2 yemek kaşığı pudra şeker

200 gr labne peyniri

1 paket vanilya

ÜZERİNİ SÜSLEMEK İÇİN:

Çilek

Frambuaz

Böğürtlen

YAPILIŞI:

Önce alt tabanı için bezeyi hazırlayalım.

Mikser kabınıza yumurta aklarını alın ve çırpmaya başlayın.

Azar azar pudra şekerini ekleyin.

Arada elma sirkesini ilave edin.

En son nişastayı ekleyerek kar haline gelen ve kabınızı ters çevirdiğiniz de dökülmeyecek kıvama gelene kadar çırpın.

Yuvarlak çizdiğiniz yağlı kağıdı fırın tepsisine yerleştirin.

Fırınınızı 100 derece de ısıtın.

Beze hamurunu sıkma torbasına alarak daire olacak şekilde yerleştirin.

Bu hamurdan 2 yada 3 adet olacaktır.2 kat yada 3 kat olarak hazırlanacaktır.

100 derece de ısıtılmış fırında 60 dakika pişirin.

Fırını kapattıktan sonra ,fırın kapağını aralayın ve soğuyana kadar bekletin.

Gelelim kremasına;Kremayı mikser kabına alın ve yoğunlaşana kadar çırpın.

Ara ara pudra şekerini ekleyin.

Labne peynirinin suyunu tamamen süzün ve ekleyin.

Vanilyayı ekleyerek işlemi bitirin.

Buzdolabında 1/2 saat bekletin.

Pişen bezelerin aralarına krema yerleştirin ve üst üste koyun.

Tekli hazırladıysanız orta boşluklarına krema yerleştirin.

Kremaların üzerini meyvelerle süsleyin.

Bu hafif,kırılgan ve narin tatlıyı sevdiklerinizle paylaşın.

hepinize afiyet olsun.

Sevgiyle..

@nesem_celik