Merhabalar,

Yemeklerimizin başlangıcı olarak ,özellikle kış aylarında hiç eksik etmediğimiz ''ÇORBALARIMIZ''Türk Mutfağının belli başlı tariflerinin yanında yörelerimize göre çok fazla çeşidi ile kimi zaman en kolayını kimi zaman da özene bezene çok aşamalı çorbaları pişiririz.

Mantı Çorbamız da genellikle Adana Mutfağı olarak bilinse de o yöre aslında bol sarımsaklı ve salçalı olarak tüketmektedir.

Bizim bugün hazırlıyacağımız çorbamız yoğurt sosu ile pişireceğimiz bir tarif..

Yoğurtlu çorbaları tercih edenler hele bir de mantıyı da seviyorsanız o zaman bu tarifi tercih edeceksiniz.

Buyrun birlikte pişirelim.

Tarifimizin Neşem Çelik YouTube Kanalın da videosu bulunmaktadır.

  • MALZEMELER:
  • İÇ MALZEMESİ:
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 su bardağı mantı
  • SOSU:
  • 1 ad yumurta
  • 6 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • Tuz
  • Karabiber
  • 6-6,5 su bardağı su
  • ÜZERİNE:
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • YAPILIŞI:
  • Mantı yapımı:
  • 1 ad yumurta
  • 1 su bardağı ılık su
  • Tuz
  • Aldığı kadar un
  • YAPILIŞI:
  • Yumurta,ılık su ve tuzu karıştırın.
  • Azar azar un ekleyerek sert bir hamur elde edin.
  • Hamuru dinlendirdikten sonra oklava yardımı ile ince yufka açın.
  • Küçük kareler halinde keserek ortasına soğan+kıyma karışımı koyarak kapatın.
  • Mantılar hazır
  • Haşlanmış nohutların da kabuklarını çıkarın.
  • Bir kaseye sos malzemelerini alarak karıştırın.
  • Çorbayı pişireceğiniz tencereye karışımı aktarın.
  • Orta ateşte karıştırarak kaynamaya bırakın.
  • Kaynamaya başlayınca mantıları ekleyin ve yumuşayana kadar kaynatın.
  • Daha sonra haşlanmış nohutları ilave edin ve tuzunu kontrol edin.
  • Mantılar nohutlarla birlikte 10 dakika kaynadıktan sonra ,kıvamını damak zevkinize göre ayarlayın.
  • Çorbanızı servis ederken üzerine tereyağında kızdırılmış nane gezdirin.
  • Hepinize afiyet olsun.
  • Sevgiyle..