MALZEMELER:
6 adet tavuk baget
2 adet limon
1 adet limonun kabuğu rendesi
2 diş sarımsak
3 yemek kaşığı zeytinyağ
1 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı biberiye
1 tatlı kaşığı top kekik
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
3 - 4 adet ceviz içi


YAPILIŞI:
Bir limonun suyunu,1 diş sarımsağı rendeleyerek biraz tuz ile karıştırın.Bir tavaya tavukları alarak sosu üzerlerine dökün ve orta ateşte kapağı kapalı olarak tavuklar yumuşayıncaya kadar pişirin.
Tavuklar piştikten sonra derilerini ayıklayın.
Döküm tavaya diğer limonun suyunu ve kabuğunu,sarımsak rendesini,iri doğranmış cevizleri,biberiye,kekik ve tereyağını alarak kızdırın.
Tavuk bagetleri bu sosun içinde arkalı önlü kızartın.
Servis tabağına aldığınız tavukların üzerine tavada ki sosdan gezdirin.
Arzuya göre taze kekik yada dereotu ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.