SAĞLIK VE GÜZELLİKLERLE GEL YENİ YIL..

Şimdi bana geçen zamanın unutulmaz sancısı kalır diyor Nazım Hikmet...

Zaman kavramını tam tanımlıyamazsakta 365 gün ve her gün eksilen saatler, günlerle devrilen bir yıl daha..

Dünyanın pandemi yılı olarak kabul ettiği 2020..

Yeni gelen her yılı kimimiz büyük bir keyifle, kimimiz hüzünle karşılasakta, yine de 31 Aralık gecesi saatler 12'yi gösterdiğinde, bir umutla yüzümüze yerleştirdiğimiz bir tebessümle gelecek günlerin güzellikler getirmesini en önemlisi ise bu yıl yaşadığımız sıkıntılı günlerden sonra en önemlisi ise sağlıkla gelmesini dileriz. Yılbaşı gecesi bizler için yeni gireceğimiz yılın ülkemiz ve insanlık adına hayırlı olmasını dilemektir.

2020 yılında yaşadığımız tüm olumsuzlukların 2021 sonunda tamamen bitmesini, Ülkemizin sağlıklı, refah,ekonomik sıkıntılarından arınmış,yüzü gülen insanların olduğu, laik ve özgür bir yıl olarak gelmesini diliyorum.

Sağlıkla, sevgiyle ve umutla...MUTLU YILLAR...

• Humus'u bu sefer de fasulye ile deneyelim..

MALZEMELER:

• 2 su bardağı haşlanmış kuru fasulye

• 2 dolu yemek kaşığı tahin

• 1/2 limonun suyu

• 1 diş sarımsak

• 1 çay kaşığı kimyon ve tuz

ÜZERİNE:

• 50 gr sucuk

• 1 ad kırmızı soğan (yarım ay doğranmış)

• 2-3 dal taze kişniş (ince doğranmış)

• 1 diş sarımsak (rende)

• çay kaşığı ucuyla kimyon

• 1 yemek kaşığı zeytinyağ

HAZIRLANIŞI:

• Geceden ıslattığınız fasulyeleri düdüklü tencere de haşlayın.

• Rondoya alın ve haşlama suyundan 2-3 kaşık ekleyerek pürüzsüz kıvamda çekin.

• Püre kıvamına gelen fasulyelere tahin,limon suyu, rende sarımsak, kimyon ve tuz ekleyerek bir kez daha karıştırın.

• Humusu servis tabağına alın ve orta kısmını biraz havuz şekline getirin.

• Tavaya küçük küpler halinde kesilen sucukları alın ve zeytinyağ ekleyerek orta ateşte karıştırın.

• Sucuk yağını bırakınca ,sucukları bir delikli kaşık ile tabağa alın.

• Tavada kalan yağa piyazlık kesilen kırmızı soğanı alarak kavurun.

• Soğanlar kavrulunca sarımsağı,kimyon ve kişniş ekleyerek karıştırın ve ateşten indirin.

• Hazırladığınız humusun orta kısmına önce soğan kavurmasını, onun üzerine de sucukları yerleştirin.

• Hepsinin üzerine biraz sızma zeytinyağ gezdirin.

• Afiyet olsun.