Bugünün konuğu kış sebzeleri içinde çok önemli bir yere oturan ''KARNABAHAR''....

Karnabahar, çok iyi bir yağ yakıcı olan,C vitamini ve folik asit açısından zengin bir sebzedir. Hücre bazında metabolizma hızının artmasını sağlar. Karnabahar, içinde fosfat, potasyum ve indol-3 adlı maddeler bulundurur. Bu maddeler nedeni ile meme, mide ve kalınbağırsak kanserine karşı koruyuculuğu vardır. Karnabaharı haşlarken özellikle yapraklarınında konulması faydasının iki kat artmasını sağlamaktadır. Daha bir çok faydaları bulunan karnabaharı bugün fırında mücver olarak hazırlıyacağız. Haydi buyrun tarifimize.. Kolay gelsin.

MALZEMELER:

• 500 gr karnabahar

• 1 ad kuru soğan

• 1 ad kapya biber

• 2 diş sarımsak

• 1 kahve fincanı zeytinyağ

• 3 ad yumurta

• 1 kahve fincanı süt

• 6-7 dal maydanoz ve dereotu

• 1 tatlı kaşığı nane

• 1 çay kaşığı karabiber

• 1 çay kaşığı kırmızı biber

• 1,5 tatlı kaşığı tuz

• 1 paket kabartma tozu

• 6 tepeleme yemek kaşığı un

 ÜZERİNE:

• 1 çorba kasesi rende kaşar peyniri

YAPILIŞI:

• Karnabaharı mini boy parçalara ayırın.

• Kuru soğanı ve sarımsakları küçük doğrayın.

• Kapya biberi zar şeklinde doğrayın.

• Tavaya zeytinyağını alın ve soğan ile sarımsakları alarak orta ateşte kavurmaya başlayın.

• Soğanlar hafif yumuşayınca karnabahar ve kapya biberini ekleyerek birlikte kavurmaya devam edin.

• Yumuşak kıvama gelince ateşten indirin ve soğutun.

• Bir kase içinde süt ve yumurtaları çırpın.

• Soğuyan sebzelere süt yumurta karışımını,ince kıyılmış maydanoz ,dereotunu,tuz ve baharatlarını ekleyerek karıştırın.

• Un ve kabartma tozunu da ilave ederek karıştırın.

• 26 cm'lik yuvarlak borcamı tereyağ ile yağlayın ve karışımı eşit yerleştirin.

• 180 derece de ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

• Fırından çıkmasına 5 dakika kala üzerine rendelenmiş kaşar peynirini gezdirin ve tekrar fırınlayın.

• Dilimliyerek yanında yoğurt ile ikram edebilirsiniz,

• Hepinize afiyet olsun.

• Sevgiyle...