Merhabalar sevgili dostlar,

 Buruk ve evlerimiz de geçirdiğimiz bir bayram sonrası rutin günlük yaşantımıza devam ederken, günlük yada haftalık yemek menülerimizi hazırlıyanlar varsa bugün faydaları saymakla bitmeyen, çocukların da en sevdiği sebzeler arasında yerini alan ''ISPANAK'' bugünki konuğumuz olsun.

Ispanağın faydalarına şöyle kısaca bir göz atacak olursak eğer, bol miktarda C-E ve B vitaminleri ile magnezyum, demir ve kalsiyum içermektedir.

Ayrıca içerdiği A vitamini nedeniyle göz sağlığı için yararlıdır.

Sağlık açısından önemli bir risk olan pıhtılaşmayı yavaşlatır,kalp ve damar hastalıklarına karşı koruma sağlar.

O zaman bu hafta yemek menümüze ıspanak'la lezzetli bir yemek hazırlıyalım.

Hepinize kolay gelsin.

MALZEMELER:

• 3 bağ ıspanak

• 1 ad kuru soğan

• 4 diş sarımsak

• 1 kahve fincanı zeytinyağ

• 2 ad yumurta

• Tuz + Karabiber

• HAZIRLANMASI:

• Güzelce yıkayarak süzdürdüğünüz ıspanaklarınızı orta büyüklükte doğrayın.

• Kuru soğanı da küçük doğrayın.

• Tavaya zeytinyağını alın ve soğanları kavurmaya başlayın.

• Soğanlar yumuşamaya başlayınca ateşi yüksektin ve ıspanakları, ince doğradığınız sarımsakları ekleyerek yüksek ateşte su bırakmaması için çevirin.

• Tuz ve karabiber ekleyerek ateşten indirin.

• BEŞAMEL SOS:

• 150 gr tereyağ

• 3 dolu yemek kaşığı un

• 3 su bardağı (500ml) süt

• Tuz + Karabiber +muskat

• HAZIRLANMASI:

• Tereyağını eritin ve unu ilave ederek kavurmaya başlayın.

• Unun kokusu çıktıktan sonra yavaş yavaş ve karıştırarak sütü ekleyin.

• Tuz, karabiber ve 1 çay kaşığı kadar muskat rendesi ilave ederek ateşten indirin.

• ÜZERİNE:

100gr kaşar peyniri rendesi

• HAZIRLANMASI:

• Beşamel sosunuz ile kavurduğunuz ıspanakları karıştırın.

• Yuvarlak borcamı yağlayın ve karışımı eşit olacak şekilde yerleştirin.

• Üzerine kaşar peyniri rendesini gezdirin.

• 180 derece de ısıtılmış fırında sadece peynir eriyene kadar pişirin.

• Sunum için yuvarlak kurabiye halkaları kullanılmıştır.

• Afiyet olsun.

• Sevgiyle..