Sizlere ara sıra Dünya Mutfaklarından tarifler de yazmaya çalışıyorum.Biraz da bizim damak zevkimize uyan tarifler olunca paylaşmak istiyorum.Malzemelerin rahat tedarik edilmesi açısından tarifleri bu konuda seçmeya dikkat ediyorum.

Fas Mutfağının neredeyse olmazsa olmazı diyebileceğimiz ve hatta sokak lezzetleri içerisinde yer alan bir çorba tarifini yazacağım.

Damaklarımız da alışık olduğumuz beğeneceğinizi umduğum bir tarif..Değişik çorba tarifi arayanlar için pratik,malzemesi az ve besleyici bu tarifi denemenizi öneririm.Hepinize şimdiden kolaylıklar diliyorum.

MALZEMELER:

1,5 su bardağı ıslatılmış iç bakla

1 ad küçük kuru soğan

4 diş sarımsak

5 yemek kaşığı zeytinyağ

1 su bardağı et suyu

4 su bardağı su

1 tatlı kaşığı şeker

1/2 çay kaşığı kişniş

1/2 çay kaşığı kimyon

1/2 çay kaşığı karabiber

Tuz

YAPILIŞI:

İç baklayı geceden ıslatın.

Kuru soğanı küçük doğrayın ve düdüklü tencereye alın.

Zeytinyağ ekleyerek orta ateşe oturtun.

Sarımsakları küçük doğrayarak ilave edin ve kavurmaya başlayın.

Islatılmış iç baklaları ekleyin.

5 dakika hepsini birlikte kavurun et suyu ve suyunu ekleyerek kapağını kapatın ve 15 dakika pişirin.

Pişen çorbanızı tel süzgeçten geçirin ve bir tencereye alın.

Tuz, şeker ve diğer baharatlarını ilave ederek 5 dakika tekrar karıştırarak kaynatın.

Servis yaparken üzerine sızma zeytinyağ gezdirin.

Hepinize afiyet olsun.

Sevgiyle