400 milyon kredi rica edeyim.

Ne kredisi mi? 

Ada kredisi…

Kalem Adası’nı alacağım.

İzmir’in Dikili ilçesinde  Bademli Köyü’ne 500 metre. Yazları karaya yüzüp spor yapacağım da. Mağlum corona geçirenlerin kanında oksijen oranı bol olmalıymış…

Üstelik içinde 70 metre derinlikte jeotermal suyu da varmış. Bir de şöööyle kaplıca yaptım mı şahsıma münhasır.

Ohhh daha başka bir isteğim yok…

Kulağa ne hoş geliyor değil mi?

Turkuaz suyu, bembeyaz kumları- kesin tarihte Kleopatra yatmıştır o kumlara- tarihi dokusu ile Ege’nin Maldivleri diye nitelenen bu adanın büyük bir bölümü satışa çıkarılmış.

Satılığa çıkan, toplam 459 dönüm adanın sadece  258 dönümü. Ama insan gayri ihtiyari ileride diğer parçayı alan komşularımız acaba iyi olacak mı diyor. 

Hırlı mıdır hırsız mıdır? Okumuş mudur okumamış mıdır . Okumamış olmasını tercih ederiz. Mağlum Türkiye’de mutluluk oranı yüzde 48 e düştü. Mutlu olanlar da okumamışlar. Cahilim para ben de oh ya.

Ya ahh evet…Bir de çok çocuklu olup da çok gürültü yaparlar mı? Çok önemli canım. Ada alma komşu al lafı çok doğru çookkkk!

Ne zormuş ada almak …

Satıyoruzzzzz

Sattık !!!

Batan geminin malları gibi sattıkça sattık.

Bir yıldır sokaklarda görüntü kirliliği yaratan onlarca emlak SATILIK levhaları bile ne halde olduğumuzun kanıtı.

Trabzon’da 10 yıldır kafe restoran işleten İbrahim beyin pandemi dolayısıyla kapalı olan iş yerini devren satılığa çıkarması gibi. Onun deyişiyle;

‘NAMUSLU BİR ŞEKİLDE BATTIK’

İflas eden İbrahim Bey; devletten yardım ya da bankalardan kredi alamadığını, ‘Onlar lebaleb salon doldurmakla övünürken benim cebimde ekmek alacak param yok’ diyor. Devlet yardımını taksicilerin ya da açık berberlerin alabildiğini ancak kapalı işyerlerinin alamadığını , borç alacak yer de kalmadığını söylemekte… Namuslu gerçekten onuruyla batanlardan biri de o !

Öyle bir haldeyiz ki evlere şenlik.

Desteğe muhtaç esnaf yapılandırmayı dahi ödeyemiyor. Para olmayınca ne yapılandırma ne de haftasonu açık vezne insanları bağlamıyor.

Yazık oldu Şaban’ıma misali Kemal Sunal filmi gibi.

Borçlar arttıkça arttı. İnsanlar kan ağlamakta.

Doğal Gaz martta bir zam daha geliyormuş. Zam yemeyen ne kaldı bilnmez…

Patronlar ise asıl şimdi çıldırdı. Bursa’da çalıştığı işyerinde çektirdiği fotoğrafları cep telefonu üzerinden sosyal medyada paylaştığı için işten çıkarılan işçi, resmen bahanenin kurbanı olmuş. Gözünün üzerinde kaşın var diye işlere son veriyorlar.

İnsanlar İBB nin sattığı  uygun fiyatlı ekmeklerinin kuyruklarına girip dakikalarca bekliyor. Kredi kartlarını, kiralarını ödeyemeyenler hatta intiharın eşiğine gelenler, iflas edip depresyona girenler- akıl hastaneleri tam kapasitedeymiş. Bu veba artık bir afete dönüştü.

Kongreler de sorona riski sıfır, bizde mutasyon cıssss

Bir kumpanya gösterisi yaşıyoruz. Kim kalır kim gider bilinmez. Kırmızı da gidebilir mavi de.

Gidenler gider kalanlar kalır.

Şov devam eder !!!