Bu hafta Meksika Mutfağından bir lezzeti buyur ettik.Bizlerin damak zevkine uyan tavuk eti ile tortilla ekmeğinin birleşmesi de diyebiliriz.Sosu biraz farklılık gösterse de birazda acı seviyorsanız sizler için hafta sonu değişen yemek saatleri için ideal bir seçenek..Bizlerin lavaş ekmeğinin benzeri tortilla ekmeği ile hazırlanan yemeğimiz ,kolaylık olsun diye marketler de hazır satılan tortilla ekmeği ile pratik ve kolayca hazır hale gelecektir.

Gelin bugün bir değişiklik yapalım ve Meksika'ya doğru uzanalım..

Hepinize kolaylıklar diliyorum..

MALZEMELER:

3 ad tavuk göğüs eti

12 ad tortilla ekmeği

125 gr kaşar peyniri rendesi

4 yemek kaşığı zeytinyağ

Tuz

Karabiber + Kırmızı biber

Kekik

YAPILIŞI:

Tavuk etlerini uzun şeritler halinde dilimleyin.

Zeytinyağ,tuz ve baharatlarla harmanlayın.

1/2 saat buzdolabında bekletin.

Gril yada döküm tavada pişirin ve bir kenara alın.

ENCHİLADA SOS:

9 yemek kaşığı su

2 yemek kaşığı domates salçası

1 yemek kaşığı zeytinyağ

1 yemek kaşığı toz şeker

Kırmızı biber

3 diş sarımsak

1 çay kaşığı kimyon

1 ad küçük kuru soğan rendesi

YAPILIŞI:

Sos malzemelerini bir tavaya alın ve pişirin.

Şimdi hepsini birleştirelim.

Tortilla ekmeklerinin içine pişirdiğiniz tavuk etlerini yerleştirin.

Üzerine ''ENCHİLADA SOS''gezdirin.(Sosun birazını üzerine sürmek için ayırın)

Kaşar peyniri rendesinin yarısını yerleştirin ve rulo sarın.

Sardığınız tortillaları fırın tepsisine yerleştirin.

Ayırdığınız sosu ruloların üzerine sürün ve yine ayırdığınız kaşar peyniri rendesini yerleştirin.

180 derece de ısıtılmış fırında kaşar eriyene kadar pişirin.

Eğer tortilla ekmeğini kendiniz hazırlamak istiyorsanız

TORTİLLA:

1 cup buğday unu

1 cup mısır unu

1/2 cup tereyağ

1/2 cup ılık su

tuz ve 1 çay kaşığı kabartma tozu

Bütün malzemelerini yoğurun ve biraz sert bir hamur hazırlayın.

Hamuru biraz dinlendirin.

Yemek tabağı büyüklüğünde açın ve teflon tavada pişirin.

Hepinize afiyet olsun.

Sevgiyle