Beşiktaş dün gece Antalyaspor karşılaşmasına Önder Karaveli’nin üçlü savunma tercihiyle çıktı. Sahada 3-4-2-1 dizilişiyle ve ideal 11’de Montero, Can ve Emirhan İlkhan gibi tercihlerle maça başlayan Beşiktaş bu formasyonda maçın ilk yarısında etkisizleşti.

Savunmanın üçlü olduğu hatta Beşiktaş boşluklar verince Antalyaspor uzun toplarla savunmanın arkasına sarkarak zaman zaman da geçiş oyunuyla siyah beyazlıları zorladı. Beşiktaş eğer üçlü savunmayla sahaya çıkacaksa ikinci bölgede çok sağlam bir oyun oynaması gerekir. Önder hocanın oyuncu tercihi burada sıkıntılıydı. Sonradan oyuna giren Josef, Oğuzhan veya Atiba gibi isimler olmadan orta sahada Emirhan ve Can Bozdoğan’la Beşiktaş’ın bu oyunu oynaması zor.

Pjanic, Alex Teixeira, Emirhan ve Can birlikte oynamaya alışkın olmadıkları için Antalyaspor karşısında Beşiktaş orta sahası bu sezonun en kötü maçını oynadı. Üstelik Beşiktaş Batshuayi ile hücumda bu kadar etkisizken, bunun üzerine bir de kanat hücumlarının yokluğu siyah beyazlıları ileride daha da etkisizleştirdi. Takımda Ghezzal’in yaratıcılığı, Larin’in öne yaptığı koşuların eksikliği net hissedildi. Nihayet 63’te bu oyuncuların girmesiyle Beşiktaş oyunu Antalyaspor ceza sahasına yığdı. Özellikle son 15 dakika Beşiktaş etkili pres yaptı ve hücum temposunu yükseltti. Fakat Larin atması gereken kritik pozisyonu yine değerlendiremedi.

Önder hoca son hamle Güven Yalçın’ı oyuna aldı ama biraz geç kaldı. Beşiktaş’ın skor almada bu kadar zorluk yaşaması elbette forvet oyuncularının beceriksizliği. Fakat sahada forvetlerden daha kötü bir isim vardı o da maçın yönetiminde rezalet kararlar veren Abdülkadir Bitigen’di. İki kritik pozisyonda inisiyatifini kötü niyetli kullanarak maçın skoruna etki etti. VAR’ın bu pozisyonlarda hakemi izlemeye çağırmaması ise ayrı bir skandal.

Öte yandan bu sezon duran topları dahi etkili kullanamayan bir Beşiktaş izliyoruz. 11 korner kullandığı maçta skor alamayan bir Beşiktaş var sahada. Bu büyük bir sorun. Aynı şekilde serbest vuruşlarda özellikle frikiklerde bu kadar etkisiz olmak inanılmaz. Beşiktaş’ın acilen bu eksiklerini gidermesi ve oyun istikrarı sağlaması şart!