Bugün doğum günü olanlar için hem lezzetli hem hafif bir pasta tarifimiz var.

Ev yapımı pastalar çocuklarımız için çokça tercih etttiğimiz ikramlardır.

Eğer sizlerde pastamı kendim yaparım diyorsanız işte sizler için lezzetli nefis bir pasta..Kreması,pandispanyası ve çok sevilen bezeleri ile hep birlikte hazırlamaya ne dersiniz ? Haydi buyrun ...

MALZEMELER:

22 cm eninde çember yada kelepçeli kalıp içindir.

KREMASI:

3 su bardağı süt

1 su bardağı toz şeker

2 ad yumurta sarısı

1 dolu yemek kaşığı un + 1 dolu yemek kaşığı nişasta

100 gr bitter çikolata

1 kutu ( 200gr) labne peyniri

YAPILIŞI:

Bir tencereye süt,şeker,un,nişasta ve yumurta sarıslarını alarak karıştırın.

Orta ateşte karıştırarak koyu kıvam alana kadar pişirin.

Ateşten indirdikten sonra çikolatayı ekleyerek çırpın.

Daha sonra labne peynirini ekleyerek tekrar çırpın.

Üzerini strech ile kapatın ve soğutun.

BEZE MALZEMELERİ:

2 ad yumurta beyazı

1/2 su bardağı pudra şeker

YAPILIŞI:

Mikser kabınıza yumurta beyazlarını alın ve çırpmaya başlayın.

Azar azar pudra şekerini ilave ederek çırpmaya devam edin.

Köpük kıvamını alınca hazır olacaktır.

Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve mini boylar ve orta boy olarak yuvarlak olarak bezeleri sıkarak aralıklı yerleştirin.

100 derece de ısıtılmış fırında 1 saat pişirin.

Fırını kapatın ve kapağını aralık bırakarak bezeleri soğutun.

PANDİSPANYA MALZEMELERİ:

4 ad yumurta

1 su bardağı toz şeker

1/2 su bardağı ılık su

1/2 su bardağı nişasta

1 paket vanilya

1,5 su bardağı un

YAPILIŞI:

Mikser kabınıza yumurtalar ,şeker ve ılık suyu alarak çırpmaya başlayın.

İki katına çıkıp köpük olana kadar çırpmaya devam edin.

Un,nişasta ve vanilyayı eleyerek ekleyin ve mala ile karışıma ekleyin.

Kalıbınızın alt kısmına yağlı kağıt sererek pandispanya hamurunu boşaltın.

180 derece de ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.(kürdan kontrollü)

Fırını kapatın ve kapağını aralık bırakarak fırın içinde soğutun.(bir gece önceden hazırlamanızda fayda var)

PANDİSPANYAYI ISLATMAK İÇİN:

1 su bardağı meyva suyu

ARALARINA:

Muz ve fındık kırıkları

PASTAYI HAZIRLAMA:

İyice soğuyan pandispanyayı 3 eşit parça halinde kesin.

Bir katını pasta tabağına yerleştirin ve meyva suyu ile ıslatın.

Kremasını koyarak düzeltin.

Fındık ve muz dilimleri yerleştirin.

2.katını da üzerine yerleştirin ve aynı işlemi yapın.

Son pandispanya ile üzerini kapatın ve krema ile üst ve yanlarını kaplayın.

Kalan kremayı krema torbasına alarak yanlarına şeritler üst kısmına güller yapın.

Bezeleri güllerin ve yan şeritlerin aralarına yerleştirin.

İnci şekerlemeler ile süsleyin.

1 saat buzdolabında dinlenen pastanız doğum günü ve özel kutlamalarınız da sizlere eşlik etsin.

Hepinize afiyet olsun.

Sevgiyle...