2019 yılının ilk haftasında ağzımız tatlı olsun diyelim ve Osmanlıdan günümüze uzanan ,aslında o dönemlerde kutlama ve başarıların akabinde dağıtılan ''İRMİK HELVASI''bir çoğumuzun en kolayından canımız tatlı çektiğinde pişirip yediğimiz bir tatlıdır.

Hayatın içinde üzüntülü günlerde de başarı kutlamalarında da helva eşe dosta konuya komşuya dağıtılarak ,sevincimizi de üzüntümüzü de sevdiklerimizle paylaşmaktır.

Bir çoğumuz annelerimizden kalan tariflerle çok güzel helvalar pişiririz.

Bugün ki tarifimiz de irmik helvasına biraz renk ve tat katarak daha da lezzetli bir hale getirdik.

Umarım böyle bir irmik helvasını da kavurur ve sevdiklerinizle paylaşırsınız.

Ağzınız hep tatlı olsun..

MALZEMELER:

2 su bardağı irmik

5 yemek kaşığı iç badem

200 gr tereyağ

10-12 ad kuru incir + kuru kayısı + gün kurusu

ŞERBETİ İÇİN:

2,5 su bardağı süt

1,5 su bardağı su

1,5 su bardağı toz şeker

YAPILIŞI:

Kuru meyveleri hafif haşlayın ve küçük küpler halinde doğrayarak bir kenara alın.

Bir tencereye süt,su ve şekeri alarak orta ateşte kaynatın.

Şerbet kaynamaya başlayınca hazırladığınız kuru meyveleri de ekleyin ve birlikte 5 dakika daha kaynatarak ateşten indirin.

Helvamız için tereyağını tencereye alarak eritin ve bademleri ekleyin.

Bademler renk değiştirmeden irmiği ekleyerek kavurmaya başlayın.

 İrmik kokusunu vermeye başlayarak pembeleşince şerbetini ekleyerek kısık ateşte çektirin.

Şerbetini çeken helvanızı bir tur karıştırın ve üzerine kağıt havlu kapatarak demlenmeye bırakın.

İster kaşık ile isterseniz servis tabağına yerleştireceğiniz çember içinde bütün olarak üzerini badem ve fıstık tozu ile süsleyerek sevdiklerinizle paylaşın.

Afiyet olsun.

Sevgiyle...