Merhabalar,

Bugün ki tarifimiz hem sunumun güzelliği hemde bir o kadar lezzetli oluşu ile misafirleriniz için yeni bir tarif şık bir sunum isteyenler için ...

Belki patlıcanın mevsimi değil diyebilirsiniz ama patlıcan sevenler bu mevsimde de mutlaka mutfaklarında patlıcana yer veriyorlardır.

Tarifimiz için tek yapmanız gereken aynı boy da düzgün patlıcanlar seçmek..

İşte tarifimiz...

MALZEMELER:

ET İÇİN:

500 gr dana kuşbaşı

2 ad kuru soğan

5 ad sivri biber

3 ad domates

Tuz

Karabiber

1 çay kaşığı toz kişniş

1 kahve fincanı zeytinyağ

3 su bardağı su

BABETLER İÇİN:

4 ad kemer patlıcan

1 ad kapya biber

KIZARTMAK İÇİN:

Ayçiçek yağı

YAPILIŞI:

Patlıcanların üst orta kısımlarını dikkatlice keserek çıkarın.

Kabuklarını soymayın.

Tuz ve limon eklediğiniz suda bekletin.

Ayçiçek yağını genişçe bir tava da kızdırın ve patlıcanları hafif kızartın.

Yağını çekmesi için kağıt havlu serili bir tepsiye çıkarın.

Gelelim etin pişirilmesine,düdüklü tencereye zeytinyağını alın ve kızdırın.

Etleri ekleyerek kavurmaya başlayın.

Etler rengi dönerek suyunu bırakacaktır.

Tekrar suyunu çekene kadar karıştırın.

Bu arada kuru soğanı küçük doğrayın ve suyunu çeken etlere ekleyerek karıştırın.

Sivri biberleri halka doğrayın.

Domateslerin kabuklarını soyarak küp doğrayın.

Soğanlarla kavrulan etlere önce biberleri daha sonra domatesleri ekleyerek karıştırın.

Tuz,karabiber kişniş ve suyunu vererek kapağını kapatın ve 20-25 dakika pişirin.

Patlıcanların orta kısımlarına eti doldurun ve yayvan bir tencereye yerleştirin.

Kapya biber ile babetlerin fiyonk ve yan süslerini sivri uçlu bir bıçak yardımıyla keserek yerleştrin.(sabit durmaları için ufak keseceğiniz kürdanlar bu işi görecektir.

Kalan et suyunu tencerenin yan tarafından (babetlerin altına gelecek şekilde)bırakın.

Orta ateşte 15 dakika pişirin.

Misafirleriniz görselliği ile bu yemeği çok beğenecekler.

Hepinize afiyet olsun.

Sevgiyle