Merhabalar,

Osmanlı Mutfağından güzel bir tarif yazacağım bugün sizlere..

O dönemlerin sofralarına bakıldığında tavuk yemeklerine sıkça rastlanır.Değişik pişirme teknikleri ve lezzetleri günümüze yansımaktadır.

Tavuk yemekleri günümüzde de sıkça mutfaklarımız da yerini alır.

Bugün ki tarifte de tavuğu omlet içerisinde sunacağız..Hem lezzete hemde göze hitap etmek istiyorsanız porsiyon olarak tabaklar da ikram edeceğiniz hem değişik hem lezzetli bir yemeği sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.

Haydi o zaman hep birlikte hazırlamaya başlayalım.

MALZEMELER:

1 su bardağı baldo pirinç

1 ad tavuk budu

1 yemek kaşığı çam fıstığı

6-7 dal maydanoz

1 çorba kasesi bezelye

2 ad yumurta

2 yemek kaşığı tereyağ

2 yemek kaşığı zeytinyağ

Tuz ve karabiber

YAPILIŞI:

Tavuk budunu derisi ile birlikte güzelce haşlayın.

Pirinci tuz eklediğiniz sıcak suda 15 dakika bekletin.

Zeytinyağını tencereye alın ve süzdüğünüz pirinçleri kavurmaya başlayın.

Tuzunu ve karabiberini ,1,5 su bardağı tavuk suyunu ilave ederek kapağını kapatın ve kısık ateşte pişmeye bırakın.

Bu arada küçük bir tavada tereyağ ile fıstıkları kavurarak demlenmeye başlayan pilava ilave edin.

Haşlanan tavuğu bir tabak içinde didikleyin çok küçük olmayacak şekilde..

Diğer tarafta yumurtaları bir kase içinde çırpın az tuz ve karabiber ekleyin.

Krep tavasında omleti pişirin ve bir çorba kasesine yanları dışa sarkacak şekilde yerleştirin.

içine pilavı,tavuk etlerini ve ince kıyılmış maydanoz yerleştirerek bohça gibi kapatın ve servis tabağına ters çevirin.

Bezelyeleri az domates ile soteleyin ve üzerine süsleyin.

Hepinize afiyet olsun.

Sevgiyle...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.