15 Mart tarihinde, Rusya ve Beyaz Rusya Devlet Başkanları bir araya geldiler. Toplantı, Rusya-Beyaz Rusya Birlik Devleti Yüksek Devlet Konseyi toplantısıydı. Görüşmelerin ana gündemini, Bağımsız Devletler Topluluğu bağlamında, entegrasyonun geliştirilmesi aldı. Gümrük Birliği ve Ortak Ekonomik Alan ile ilgili çalışmaların sürdürülmesi konusunda fikir birliği tekrarlandı. Beyaz Rusya ve Rusya, Birleşik Devlet olma yolunda ilerlediklerini de duyurdular. Putin, İki ülkenin, ekonomik ortaklıklarını güçlendirerek, Birlik Devletini gerçekleştireceklerini, belirtti. 
Putin, Birlik Devletinin 2013 bütçesini de onayladıklarını, açıkladı. Bu bütçe, bir geliştirme bütçesi olacak. Rus ve Beyaz Rus ekonomilerinin rekabetçi konumlarını artırmayı sağlayacak. Ayrıca, bütçe kapsamında, bilimsel ve teknolojik işbirliği desteklenecek. Putin, pek çok alanda, Beyaz Rusya ile ortaklıkları bulunduğunu ve son olarak, Beyaz Rusya’da nükleer güç santrali inşasını, ortak yatırımla gerçekleştireceklerini, belirtti. Buna göre, projenin ilk santrali, 2018, ikincisi 2020 yılında, tamamlanacak. Rusya ve Beyaz Rusya ayrıca, Antarktika’da beraber araştırmalar yapacaklar. 2012-2013 yılları için, dış politikaların uyumlandırılması konusunda bir program üzerinde de çalışılıyor.
Rusya’nın Beyaz Rusya ile sıkı ilişkileri devam ederken, geçtiğimiz hafta Putin’i ziyaret edenler arasında Abhazya’nın Devlet Başkanı Alexander Ankvab’da bulunmaktaydı. Bilindiği gibi, Rusya, 2008’de gerçekleşen Güney Osetya Savaşı esnasında, Gürcistan’ın sınırları içinde bulunan Güney Osetya ve Abhazya’nın bağımsızlıklarını tanımıştı. Devlet Başkanı Putin, Ağustos ayında, Abhazya’nın bağımsızlığının 5. yılını kutlayacaklarını ve sorunlarına rağmen Abhazya’nın ekonomik olarak geliştiğini, vurguladı. Ankvab da Ağustos ayının, kendileri için çok önemli bir tarih olduğunu, bu tarihte bağımsızlıklarını elde ettiklerini ve Rusya tarafından tanındıklarını, açıkladı.
Putin’in aynı gün kabul ettiği diğer bir komşusu ise Ermenistan Devlet Başkanı Sarkisyan’dı. Putin, ilk yurtdışı gezisini gerçekleştiren Sarkisyan’ı oyların % 60’ını alarak seçimlerde zafer kazanması ile ilgili olarak kutladı. Putin, Ermenistan’la her alanda işbirliği içinde bulunduklarını, belirtti. Rusya’da yaşayan çok sayda Ermeni bulunduğunu ve bu insanların saygılı ve çok çalışkan olduklarını da ekledi. Sarkisyan, Rusya ile savunma alanındaki işbirliğinden büyük menuniyet duyduklarını, vurguladı. Ermeni halkının, Rus Savunma Bakanı’nın, Ermeni Silahlı Kuvvetler günündeki ziyaretinden ötürü, mutlu olduğunu, belirtti. 
Rusya, Beyaz Rusya ve Ermenistan’la iyi komşuluk ilişkilerini sürdürürken, bir süredir ciddi sorunlar yaşadığı Gürcistan’la yeni bir döneme girebilir. Gürcistan, 1 Ekim 2012’de yeni bir Başbakan seçti. Vladimir Socor’ın üzerinde durduğu gibi, yeni Başbakan Ivanişhili’nin hükümetinde Ortodoks din adamları, modernleşmeden kuşku duyanlar da yer alıyor. Socor’a göre, İvanişhili’nin iktidarı ile, Gürcistan’daki devletin yapılandırılması ve reform süreci sekteye uğrayacak. Yeni başbakan büyük servetiyle ülkeyi ve yönetimi kontrol etmeye çalışıyor. Demokratik kurumların işleyişinde sorunlar yaşanabilir. Yeni hükümette, Rus yanlısı, yaşlı, nispeten iyi eğitim görmemiş, tecrübesiz üyeler bulunuyor. ABD’nin Gürcistan’la ortaklığınım rengi, yeni iktidarla değişebilir. Gürcistan, Rusya’ya yaklaşabilir. Her ne kadar seçimle işbaşına gelen bir iktidarı, Obama hükümeti desteklese de değişiklikler görülebilir. Gürcistan, Afganistan operasyonuna destek veriyor. Ancak operasyonun sona ermesiyle, Gürcistan’ın stratejik konumu zayıflayabilir. ABD, Gürcistan’ın NATO üyesi olması için uğraşmış, Rusya buna şiddetle karşı çıkmıştı. Stratejik işbirliği sürüyor. ABD için enerji akışının kesintisiz sağlanması, Azerbaycan ve Gürcistan’ın bağımsızlığı ve güvenliği önem taşıyor.