30 Ağustos Cuma günü şanla, şerefle, gurur ve mutluluklar içinde Zafer Bayrımının 91 nci yılını kutladık. Dünya durdukça yaşayacak Cumhuriyetin her 30 Ağustosunda tekrar onurla ve gururla kutlamak dileği ile.
Saygıdeğer Okuyucularım,
Kutlanan bu muhteşem bayram, kelime anlamı “bir çok emek ve tehlikeli çabalar pahasına elde edilen mutlu sonuç” olan “zafer” kelimesini tam tamına kapsamaktadır. Gerçekten bu muhteşem zafer; yokluk ve yoksulluk içindeki ülkemizi işgal eden, Anadolu’nun çıkarabildiği bütün gücünün kat kat üstünde olan bir düşmana karşı dört yıl süren, eşi menendi görülmemiş çileler içinde verilen bir Kurtuluş Savaşı sonunda, yoktan var edilerek kazanıldı. Silah yoktu, cephane yoktu, para yoktu, ordu yoktu. Anadolu halkı Adem baba misali açtı ve çıplaktı.
Mustafa Kemal ve büyük Türk Milleti; azim ve iradeleri sayesinde bütün yokluklara rağmen varını yoğunu ortaya koyarak bütün zorlukları aşmayı, ardından da 220 bin kişilik Yunan ordusunu Afyon ovasında büyük kısmı ile esir ve imha etmeyi, kalanları da 300 km kovalayıp İzmir’de denize dökmeyi başardı.
26 Ağustos’ta başlayıp 30 Ağustos’ta kesin sonuç alınan bu savaşı kaybetmiş olsaydık, dinimiz diyanetimiz, hür ve egemen ve onurlu hayatımız, tüm kutsal ve yüksek değerlerimiz Anadolu ve Trakya’yı paylaşacak düşmanların ayakları altında kalacaktı.
30 Ağustos Zaferi; büyük Türk Milleti’ni bu musibetlerden kurtaran, ebediyeti kadar yaşayacak Cumhuriyetimizin temelini teşkil eden ve 91 yıldır da hepimizi bir yumruk gibi bir arada tutan muhteşem bir bayramın adıdır.
Geçmiş yıllarda Zafer Bayramı’nın rastladığı hafta bir çok etkinliklerin bir araya getirildiği Zafer Haftası olarak kutlanırdı. Zafer Haftası’nın, Malazgirt Zaferi gibi tarihimizdeki o haftaya giren bütün zaferleri kapsayacak şekilde, daha görkemli bir program içeriği ile ve gençlerin yoğun katılımı ile kutlanmasının yararlı olacağını değerlendiriyorum.
Bu vesile ile muhteşem 30 Ağustos Zaferi’nin yaratıcısı ve başkomutanı, ulu önderimiz Atatürk ve onun çok değerli ve kahraman silah arkadaşlarını, kahraman şehit ve gazilerimizi saygı ile anıyor, ulu Tanrı’dan rahmet diliyorum.
Mekanları cennet olsun.