16ncı hafta; Trabzonspor’un bir maç ceza alması üzerine Ankara’da oynanan ikinci devrenin ilk maçında Trabzonspor, Bursaspor’u Sinan ve Tuncay’ın golleriyle 2-1 yenerek liderliğini devam ettirdi.

17nci hafta; üst üste sekiz galibiyet alan Trabzonspor, Fenerbahçe ile birlikte küme düşecek adaylar arasında yer alan Rizespor’a Rize’de 1-0 yenildi. (Buna rağmen Fenerbahçe’nin averajı Rizespor’dan iyi olduğu için Fenerbahçe küme düşmekten kıl payı kurtuldu.)

18inci hafta; bu hafta Trabzon’da Sinan’ın haftası. Sinan’ın üç gol attığı bu hafta Trabzonspor, Mersin İdman Yurdu’nu 3-0 yenerek onu son sıralara itti.

19uncu hafta; bu hafta ile birlikte Trabzonspor’da bir bocalama dönemi başlıyor. Gaziantep’te ligin güçlü ekiplerinden Gaziantepspor, Trabzonspor’u 1-0 yendi.

20nci hafta; Trabzon’da küme düşme adaylarından Fenerbahçe’ye bir puanlık kıyak var. Maç golsüz berabere.

21inci hafta; Trabzonspor’un peşinden gelen Adanaspor kendi evinde Trabzonspor’u 1-0 yeniyor.

22nci hafta; Trabzon’da küme düşme adaylarından Boluspor’a bir puanlık kıyak var. 1-1 berabere biten maçta Trabzonspor’un golünü Ahmet attı.

23üncü hafta; Eskişehir’de Eskişehirspor ile Trabzonspor arasında yapılan maçta gol sesi çıkmadı.

24üncü hafta; Trabzonspor, Altay’a sürpriz şekilde mağlup. Ancak artık Trabzonspor’un şampiyonluğuna herkes inanmakta. Çünkü 32 puanı olan Trabzonspor’un ardından 29 puanlı Adanaspor ve 28 puanlı Galatasaray var. Halbuki ilk devre 15 maçta 25 puan gibi rekor puan almasına rağmen ikinci devre yaptığı dokuz maçta üç beraberlik, dört mağlubiyet ve sadece iki galibiyet elde etti.

25inci hafta; Trabzonspor ve Galatasaray galip, Adanaspor berabere. Böylelikle Trabzonspor, puan farkını dörde çıkardı.

26ncı hafta; Trabzonspor – Galatasaray maçı şampiyonluğun düğümü olabilir. Maç bitiminde Galatasaray 2-1 yeniyor ve galibiyet golü eski Trabzonsporlu Orhan’dan. Puan farkı ikiye indi.

27nci hafta; Trabzonspor galip, Galatasaray berabere. Puan farkı yine artıp üç puana çıkıyor. Bu arada Beşiktaş ve Fenerbahçe’den hiç bahsetmiyorduk. Onlar kendi dertleriyle uğraşıyorlar. Yani düşmeme mücadelesi veriyorlar.

28inci hafta; Trabzonspor berabere. Fakat Galatasaray mağlup. Puan farkı dörde çıktı. Artık Trabzonspor çok büyük mucize olmazsa şampiyon.

29uncu hafta; Trabzonspor, kadrosunda dört eski as futbolcusunun bulunduğu Beşiktaş’a karşı. Trabzonspor’a bir puan yetiyor. Ancak Trabzonspor, Beşiktaş’ı yeniyor. Beşiktaş son haftaya küme düşme adayları arasında giriyor. Ancak Beşiktaş çok avantajlı. Fenerbahçe gitmek üzere. Son maçında mutlaka galip gelmesi lazım.

30unca hafta; Trabzonspor mağlup. Fenerbahçe de mağlup. Fenerbahçe averajla kurtuluyor. Rakipleri de yeniliyor.

Trabzonspor’un şampiyonluk kadrosunda şu futbolcular bulunmakta idi:

Şenol, Necati, Turgay, Ahmet, Hüsnü, Güngör, Cengiz, Mustafa, Arif, İskender, Galip, Tuncay, İbrahim, K. Şenol, Ali, Osman, Abdülkadir, Metin, Sinan.

Trabzonspor, Türkiye’de hiçbir takıma nasip olmayacak şekilde 6ncı kez katıldığı Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda, rakibi ikinci lig takımlarından Türkiye Kupası sahibi Ankaragücü ile karşılaştı. Sonuçta Ankaragücü, Trabzonspor’u 1-0 yenerek, Türkiye’de ilk defa 2nci lig takımı olarak hem Kupa Şampiyonu, hem de Cumhurbaşkanlığı Kupası sahibi oldu.

YARIN: TRABZONSPOR

EFSANESİNİN SONUNA DOĞRU

TRABZONSPOR

6’ncı KEZ ŞAMPİYON