Merhabalar,

Türk Mutfağında çok kullanılan sebzeler arasında yer alan patates hemen her çeşidi ile bizlerinde mutfaklar da işlerini bir hayli kolaylaştırır.

Yemeğinden salatasına kızartması ve böreğine kadar çocuklar da olmak üzere hepimiz çok severiz.

Tavuk da çok çeşidi olan ve tercih sıralamasında ilkleri çeken bir yemek olduğundan biz bugün her ikisini bir araya getirerek,özellikle çocuklarınızın çok seveceği bir yemek çıkardık ortaya..Görüntüsü sanırım zor yemek yiyen ve yemek seçen çocuklarınız için güzel bir altarnatif..

Buyrun tarifimiz gelsin o zaman...

MALZEMELER:

10 adet orta boy patates

500 gr tavuk göğüs

2 yemek kaşığı tereyağ

1 adet kuru soğan

3 diş sarımsak

2 yemek kaşığı biber püresi

Tuz

Karabiber

ÜZERİNE:

10 ince dilim kaşar yada küp doğranmış kaşar

KIZARTMAK İÇİN:

2 su bardağı sıvıyağ

YAPILIŞI:

Patateslerin kabuklarını soyun ve orta kısımlarını kabak oyacağı ile alarak çanak şekli veriniz.(patatesleri oval seçerseniz araba şeklini daha güzel alır)

Sıvıyağını bir tavaya alarak kızdırın ve patatesleri pembe renkte kızartın.Sık çevirerek renklerinin aynı kızarmasını sağlayın.

Patatesler kızardıysa bir tepsi içine alın ve bir kenarda bekletin.

Tavukları küçük küpler halinde doğrayın.

Bir tavaya tereyağını alın ve tavukları ekleyerek kavurmaya başlayın.

Kuru soğan ve sarımsakları küçük doğrayın ve rengi dönen tavuklara ekleyerek kavurmaya devam edin.

Tavuklar yumuşayınca ,tuz ,karabiber ve biber püresini ilave ederek karıştırın ve 5 dakika da hep birlikte kavurun.

Kızarttığınız patateslerin orta kısımlarına tavukları doldurun.

Araba şekli vermek için de havucu halka doğrayın ve kürdana geçirin.

Patateslerin ön ve arka kısımlarına geçirin.

Patates çanakların orta kısımlarına kaşar peyniri yerleştirin.

Tepsinin alt kısmına 1 kahve fincanı su ekleyin.(sadece buhar olması için)

190 derece de ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin.

Hepinize afiyet olsun.

Sevgiyle...