Merhabalar sevgili dostlar, 

Sofralarımızın vazgeçilmez lezzetlerinde ''Pilav''bugün bizlerede konuk olsun. 

Hemen her yemeğin yanına yakışan sadesi, şehriyelisi domateslisinin yanı sıra Anadolu Mutfağının bol malzemeli çeşitleri ile pişirilen pilavlar genellikle davet sofralarının ve kalabalık günlerin aranan yemekleridir. 

Osmanlıdan günümüze kadar gelen pilavlar, Osmanlı Mutfağında 15 ve 17.  yüzyıllar arasında ''Dane'' olarak adlandırılmiştır. Ve yine o dönemler de pişen pilavlar bol malzemeli olmaları ile dikkat çekmektedir. 

Kayıtlara bakıldığında ''Sarımsaklı Pilav'' Balıkesir yöresi ile özdeşleşse de, bir çok yöremizde de bu pilava rastlanmıştır. Balıkesir yöresi ''Sarımsak Pilavı'' olarak dile getirir. Bizler bu pilavı ''Osmanlı Mutfağı'' olarak biliriz. 

Salma tekniği ile değişik lezzet arayanlara çok lezzeti bir pilav denemesi olacaktır. 

Haydi buyrun hep birlikte pişirelim. 

• MALZEMELER:

• 3 su bardağı baldo pirinç (15 dak. ılık suda bekletin)

• 40 diş sarımsak (normal büyüklükte sarımsak dişleri)

• 1 yemek kaşığı toz şeker

• 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi

• 1 tatlı kaşığı tuz

• 1 çay kaşığı karabiber

• 3 dolu yemek kaşığı tereyağ

• 2, 5 su bardağı tavuk suyu + 2 su bardağı su

HAZIRLANMASI:

• Pilav tencerenize tavuk suyu, su, sarımsaklar, tuz, şeker, sirke ve karabiberi alın ve orta ateşte kaynamaya bırakın. 

• Küçük bir tavada tereyağını eritin. 

• Kaynayan suya erittiğiniz tereyağını ilave edin. 

• 15 dakika ılık suda beklettiğiniz pirinçleri tekrar yıkayın ve süzün. 

• Kaynayan suya süzdüğünüz pirinci ekleyin karıştırın. 

• Suyu fokurdamaya başlayınca ateşin altını kısın ve kapağını kapatarak pişmeye bırakın. 

• Suyunu tamamen çekince demlenmeye bırakın. 

• Afiyet olsun. 

• Sevgiyle...