31 Mart akşamından bu yana tartışması nihayete erdirilemeyen İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimlerinde dönen dolaplar ortaya döküldükçe ‘Kripto FETÖ’nün devlete ne derecede nüfuz ettiğini’ daha iyi anlıyoruz. Sandık sayımları ve veri girişlerinde usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla yapılan şikâyetler üzerine Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sandık kurulu başkan ve üyeleri hakkında başlatılan soruşturmada şüphelilerden 43’ünün FETÖ ile irtibatlarının belirlenmesi, ‘Derin NATO uzantılarının’ tesir gücü yüksek görevlerde barındıklarını ortaya koydu. İkisi ByLock kullanıcısı, birinin FETÖ’cü şirket çalışanı olduğu anlaşılan sandık görevlilerinden 40 kişinin de talimatla Bank Asya’ya para yatıranlardan olduğu belirlendi.

Kuvvetle muhtemeldir ki AK Parti İstanbul sandıkları üzerinde yoğunlaştığı için ancak bu şehirde çevrilen dümenlere ‘sayımdan sonra’ vakıf olabilmiştir. Varlığı İstanbul ile sınırlı olmayan örgütün ‘stratejik gördüğü’ diğer şehirlerde de halkın tercihine ipotek koymuş olma ihtimali yüksektir. Yürütülen soruşturma neticesinde sandıklarda görev alanlar kadar ‘sandıkları FETÖ’ye teslim edenlerin de ortaya çıkarılması’ gerekir. 

İHANETİN ÖRNEĞİ GUAİDO

Venezuela’da yaşanan darbe girişimleri tarihe ışık tutacak ihanetler silsilesinin de anlaşılmasına vesile oluyor. Amerika’nın verdiği cesaretle kendisini başkan ilan eden Juan Guaido, ülkesinde darbe çağrıları yapmış kendini de Devlet Başkanı ilan etmişti. Guaido son olarak ‘Washington’un da bu yolu izlemeye karar vermesi halinde askeri darbeyi memnuniyetle karşılayacağını ve darbeyi desteklediğini’ açıkladı.

"Daha fazla askere ihtiyacımız var, onu devirmeye istekli daha fazla devlet görevlisine ihtiyacımız var" diyen ve Washington’un askeri elini uzatması halinde bu seçeneği Ulusal Mecliste onaylatma sözü veren Guaido ‘bir siyasetçinin ülkesine nasıl ihanet edebileceğinin’ örneği oldu.

İSRAİL TERÖRÜNE DUR DİYEN YOK

Yeryüzünün gayrimeşru devleti İsrail onlarca yıldır Filistin’de sürdürdüğü katliama devam ediyor. Gazze’de gerçekleştirdiği son saldırıda Türkiye’nin milli haber ajansı AA’nın da bulunduğu binayı hedef alan İsrail bir bebek ve bir hamile kadını şehit etti. , Sözde İsrail askerlerinin binaya önce uyarı atışı yapmaları, Anadolu Ajansı’nın doğrudan hedef seçildiğini gösterdi. Uyarı atışından sonra beş roketle vurulan binanın boşaltılmış olması büyük bir katliamı önledi.

Öldürmeyi ‘varlık sebebi’ gören İsrail’in binaya uyarı atışı yapması akıllarda soru işareti oluşturdu. Filistinli yetkililerin ilk tespiti ‘İsrail, yapacağı daha büyük katliamların servis edilmesini önlemek için Anadolu Ajansını hedef aldı’ şeklindeydi. Ancak Türkiye’nin Filistin politikasından hazzetmeyen siyonistlerin Türkiye hükümetine ‘AA saldırısıyla’ mesaj veya gözdağı verme amacı taşıdığını da söylemek mümkündür. Bu ihtimal göz önüne alındığında terör devleti İsrail’e Türkiye’den gerekli dozda ‘tepki gösterilmediği ortaya çıkıyor.

İSRAİL’İN ŞIRACISI AVRUPA

İsrail işgal ettiği Filistin topraklarında yerli halkı füzelerle katlederken, ‘bozacının şahidi’ rolündeki Avrupa Birliği (AB) “Gazze’den İsrail’e atılan roketlerin durdurulması çağrısında bulundu!

Avrupa’nın hak ve adaletsizliğine, ikiyüzlülüğüne en büyük delil olan açıklamada, “Gazze'den İsrail'e yapılan roket ateşi derhal kesilmelidir. Sivillerin hayatlarının korunmasını sağlamak için bu tehlikeli durumun sonlandırılmasına acilen ihtiyaç vardır. İsrailliler ve Filistinliler barış, güven ve onur içinde yaşama hakkına sahipler. Sadece siyasi bir çözüm şiddete son verebilir. Mısır ve BM'nin durumu sakinleştirmeye yönelik çabaları Avrupa Birliği'nin tam desteğini alıyor” şeklinde ifadelere yer verildi.

Ülkesinde darbe yaparak yönetimi ele geçiren ve binlerce insanın ölüm emrini veren ‘İsrail ahbabı’ Sisi’nin AB tarafından ‘barış güvercini’ gibi sunulması da Avrupa’nın hezeyanını gösteriyor. 

AMERİKA’DAN ORTADOĞU’YA GÖZDAĞI

Amerika ‘İran’ı bahane ederek’ uçak gemisi taarruz grubunu Orta Doğu’ya sevk ediyor. Onlarca yıldır bölgenin zenginliklerinin sömürerek semiren Amerika uyutulan devin uyanmasıyla rahatsız oldu. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton “İran rejimine ABD'nin veya müttefiklerinin menfaatlerine yönelik herhangi bir saldırının sert bir güçle karşılık bulacağına dair net ve mutlak bir mesaj vermek üzere ABD USS Abraham Lincoln uçak gemisi taarruz grubunu ve bir bombardıman görev gücünü Merkez Kuvvetler Komutanlığı bölgesine gönderiyor” şeklinde açıklama yaparak Orta Doğu ülkelerine gözdağı verdi. PKK, YPG, DAEŞ gibi terör örgütleriyle bölgeyi yapılandırmaya çabalan Amerika hamleleri boşa çıkınca resmi savaş unsurlarını devreye koymanın hazırlıklarına başladı, diyebiliriz.

Amerika’nın Akdeniz sularına yeni savaş donanımları göndermesi elbette İran’a karşı değil. Türkiye’nin son yıllarda savunma sanayiinde yaptığı büyük hamlelere ilave olarak Rusya’dan S-400 füzeleri alması haramilerin gözünü korkuttu. Zira Temmuz’un ilk haftalarında Ankara’ya gelmesi beklenen S-400’ler düşman hava hedeflerini 600 kilometre mesafeden tespit edip 400 kilometreden de vurma kapasitesine sahip. Bu özelliği ile İzmir ve Hatay’a konuşlandırılacak iki S-400 Akdeniz’i bütünüyle kontrol altına alabilecek. Füzeler, Yunan üslerinden havalanacak uçakları kalkış anından itibaren tespit edip hedefe kilitlenme özelliğine de sahip. Türkiye’ye yönelik tehditler böylelikle ortadan kaldırılmış olacak. ‘Görünmez uçaklar’ olarak bilinen Amerika’ya ait F-22, F-35 ve Su-57 gibi savaş uçakları da S-400 tarafından görünür kılıp angaje oluyor. Bu da bölgede gizli uçuşlar yapan Demir Amerikan kuşlarını işlevsiz hale getirecek.

Türk pilotların F-35’leri uçurarak S-400 karşısındaki zafiyetlerini bütünüyle ortaya çıkarma ihtimali de Amerikan silah sanayiinin en büyük korkusu haline geldi.

SOĞAN’IN TAHTINI YAZ SEBZELERİ ALIYOR

31 Mart öncesinde olağanüstü bir yükselişle pazar ve marketlerde 7-8 liraya kadar yükselen soğan fiyatları geçen hafta 1 lira seviyesinin altına kadar geriledi. Depolarda filizlenen soğanları elden çıkarmaya çalışan stokçuların mevsim değişimi sebebiyle yaz ürünleri üzerinde benzer planları devreye koyabilecekleri ihtimali üzerinde duruluyor.