"Kick boks; dışarıdan bakıldığı zaman vahşice görünen bir spor dalı olsada aslında tamamen bireyin kendini koruma sanatıdır"

Kick Boks, en sert sporlar arasında yer alır.

Güce dayalı olan bu sporda tekniği ne kadar iyi öğrenirseniz, gücünüzü o teknik üzerinde yoğunlaştırırsanız ve bu gücün devamlılığını sağlarsanız o kadar başarı sağlamanız mümkün olacaktır. 

Kick-Boks sadece saldırı sporu değildir!

Saldırı ve savunmanın aynı dozajda ve aynı konsantrasyonla yapılması gereken bir spordur.

Kick boks, tekme ve yumruk kullanmayı içeren bir spor dalı olduğu için kesinlikle eldiven, kask ve dişlik gibi malzemelerin kullanımı zorunludur.

Bu sporda profesyonel olmak isteyenler için İyi bir kondisyona sahip olmak ve eğitmenlerin tüm söylediklerini dikkate almak ve söylediklerini harfiyen yerine getirmek önemlidir. 

Kick Boks’un faydaları neler? 

-Tüm vücudu çalıştırır.

-Aerobik özelliği yüksektir ve yüksek kalori harcatır.

-Stres attırır. Günün stresinden kurtulmak için birebir bir özelliğe sahiptir.

-Koordinasyonu geliştirir. Özellikle el, göz, ayak koordinasyonunu ve uyumu geliştirir.

-Endorfin hormonunun salgılanmasına yardımcı olur. Bu sayede kişi efor sarf ederken mutlu olur.

-El bileklerine ve ayak bileklerinize ekstra ağırlık takarak uygulama şansınız var. Bu tip bir antrenmanda, hem kardiyo hem de güç çalışması yapabiliriz.

-Efor sarf ederken, kap atım hızını yükseltir, vücuda hem daha fazla oksijen girer, hem de yüksek oranda terleme meydana gelir. Bununla birlikte vücuttan toksinlerin atılması daha fazla olur.

-Hızlı düşünme kapasitesini geliştirir. Bu sayede, ne zaman atak yapılması gerektiğini ve nasıl defans yapılacağını öğretir. 

Tarihsel bir inceleme yaptığımızda Kick Boks’un babası olarak karşımıza Japon Osamu Noguchi ismi çıkmaktadır. Karete’yi esas alan ileri tekniklere sahip yeni bir dövüş sanatı geliştirmek isteyen Noguchi, uzun bir zaman Muay Thai çalıştıktan sonra Karete ve Klasik Boks’u tam temas dövüş sporuna dönüştürmeyi başardı ve günümüz Kick Boks’u ortaya çıktı. Japonya’da Kick Boks derneği adlı ilk Kick Boks organizasyonunu kurulmuş oldu. Günümüzde Kick Boks dünyanın her yerine yayılmıştır. 

1970’lerde Amerika’da Kick Boks bir spor olarak uygulanmaya başladığında, dövüşçüler bu yeni teknikleri acemice uygulamaya çalışmaktaydı. Bir çok dövüşçü Karate kökenli dövüşçülerden oluşmaktaydı. Dövüşçüler, teknikleri uyguladıkça bir çok eksikler ortaya çıkmaya başladı. Özellikle yumruklarda ve diğer vuruşlardaki eksiklikler tesbit edilerek geliştirilmeye devam edildi. Özellikle geleneksel dövüş sanatlarında vuruş sonrası yapılan geri çekme hareketlerinin ortadan kaldırılmasıyla tekniklerin gücü artırılmış oldu. 

Kick Boks’un gelişiminde önemli katkı ise, klasik batı boksundan gelmiştir. Kondisyon ve eğitim açısından boksun etkisi çok önemli olmuştur. Raunt ve ring sistemi ile yumrukların artması, hem zihinsel hem bedensel olarak dövüşçüleri daha da güçlendirmiştir. Böylece Kick Boks’un modern versiyonu oluşmuş oldu. Kısa sürede uluslarası bir tam temas dövüş sporuna dönüşmüştür. 

Diğer bir çok dövüş sanatına göre, dövüşçülerin enerjilerini, çevikliğini ve refleksif teknikleri açısından daha zengin bir hal almasıyla, müsabakaları izleyenler açısından daha zevkli bir hale gelmiştir. Bu da Kick Boks’un popüler hale gelmesinde önemli bir etki göstermiştir.