Türk futbolunun başarılı  isimlerinden, döneminde oynadığı futbol ve attığı gollerle hafızalarda unutulmayan izler bırakan ünlü golcü, futbolcu Coşkun Yılmaz,  şimdiler de açtığı "Ankaragücü futbol okulu" ile yeni "altın ayakkabılı golcüler'  yetiştirmeyi hedefliyor.. 

Türk futbolumuzun yetiştirdiği "Gol makinesi" lakaplı forvet oyuncusu Coşkun Yılmaz, Ankara da muhteşem ve bir okadarda profesyonel futbol okulu açtı. İnanın ben bile bu kadarını beklemiyordum...  Düşünün o kadar yoğundu ki bu söyleyişimiz bir hafta sürdü..  Nihayetinde zaman ayırdı ve beni kırmayıp Söyleşimi kabul etti sağolsun. Gelin birlikte onun ağzından dinleyelim futbol okulunu ve futbolu. 

YOĞUN TALEP VAR 

Ülkemizde milyonlarca genç futbolla yatıp, futbolla kalkıyor. Bu gençlerin rüyalarını bir gün yıldız futbolcu olmak süslüyor. Bende bu umutlarla yola çıktım bu duyguyu ve hissi çok iyi biliyorum onun için  hayalini kurduğum okulu açma kararı aldım. Her şeyin başı temel olduğu için, bizde katılımcı çocuklara sağlıklı beslenme kuralları ve spora etkisini anlatmaya çalışacağız. Konusunda uzman sporcu ve hekimler tarafından toplantılar düzenlenip, sağlıklı yaşamın yol haritası çizilecek. Her ay Türk futboluna damgasını vurmuş ünlü futbolcuların katılımı ile daha eğlenceli ve görsel şölenler düzenleyeceğiz. Ünlü oyuncuların sohbet toplantıları ve antrenman etkinliklerine teknik ve taktiksel tecrübelerinin aktarımı yanında, yurt içinde ve dışında kamplar düzenleyerek, sporla iç içe keyifli tatil programları sunacağız. Geleceğin yetenekli oyuncularının futbol yaşamlarında yol haritasını belirleyip aynı zamanda da menajerlik imkanından da faydalanılmasını sağlayacağız.

Takımlara futbolcu gönderiyoruz 

Ankaragücü takımına, ve bir çok takımlara yetenekli futbolcular gönderiyoruz. Zaten yurt içi ve yurt dışından çok fazlaca talep var.

MAÇLARDA TARAFTAR BENİ "GOL MAKİNESİ " DİYE TEZAHURAT EDERDİ

24 Mart 1983 yılın da ığdır da dünyaya geldim.

1999 yılında üniversiteyi (Besyo) kazanarak başlayan spor hayatım 4 yıl amatör 15 yıl profesyonel top oynayarak devam etti. Balıkesirspor, Altınordu, Malatya, Sakaryaspor gibi kulüplerde futbol oynama şansı buldum.

5 tane şampiyonluk, 2 ve 3 liglerde 3 gol krallığı, 2 ligde ve 150 den fazla profesyonel liglerde gol atma başarısı elde ettim.

Profesyonel yaşamın dışında ayrıca beden eğitimi öğretmenliğini yapıyorum. 

ÇOCUKLUĞUM SALÇA KUTULARIYLA OYNAYARAK GEÇTİ 

Futbol benim için aslında bir yaşam tarzı. Çocukluktan gelen bir sevgi bu. Biz mahallemizde salça kutularıyla top oynayan bir nesildik belkide ondan dır futbola düşkünlüğümüz,başarılı oluşumuz.  Benim o ruhum hala eskisi gibi ve hiç bir zamanda bitmeyecek. 

Hiç unutmam bizim bakkalımız vardı bazen babam işi gereği beni önüne bırakırdı. Çikletler olurdu futbolcu kartlarının olduğu. Onlara bakarak iç çekerdim. Hayal kurardım . Çok şükür o hayalim gerçekleşti.

Futbol okulları sadece fiziksel değil ritimsel ve ruhsal olarakta çok önemli 

Günümüzde pek çok futbol okulu bulunuyor ancak sadece bazıları yeterli bir şekilde futbol eğitimi sürmeyi sağlıyor. Başarılı bir futbol okulu; 

İyi bir futbol okulu ilk olarak öğrencilerine sunduğu fiziksel antrenmanlarda kaliteli bir eğitim vermelidir. Yeterli bir futbol okulunda mutlaka beden eğitimi bölümünden mezun bu alanda bilgili bir öğretim üyesinin bulunması gereklidir. 

Beden eğitimi öğretmeninin bu okulda bulunması antrenman seviyesini daha iyi olması açısından önemlidir. Ancak şunu da belirtilmesi gerekiyor ki beden eğitimi yani BESYO bölümünde birçok kategori bulunuyor. Yani ana dalı futbol olan öğretim üyesinin seçilmesi daha avantajlı bir durum yaratacaktır. 

İyi bir futbol okulunun diğer özelliği ise beceri ve taktik alanında yeterli olmasıdır. Futbol alanında yeterli bir taktiği verebilecek tek kişi ise bu alanda bir eğitim görmüş gerekli bütün bilgilere sahip bir kişi olacaktır. Eğitimcinin seviyesi özellikte de oldukça önemli. 

Başarılı bir futbol okulunun öğrencilerine sunduğu antrenmanlar kadar psikolojik destek sunması da oldukça önemlidir. Okulda eğitim görecek öğrenciler küçük yaşlardan itibaren başlamaktadır. Çocuğun başarılı olmasında önemli olduğu kadar ruhsal gelişiminde önemli olduğu bilinmektedir. Bu nedenle eğitim veren eğitimcinin bilgisinin olması ya da durumda bulunan psikolojik destek veren bir eğitimcinin bulunması gerekli bir unsurdur.

Bizde bu unsurları gerektiği şekilde eğitimciler olarak  uyguluyoruz. 

HAYALİM A MİLLİ TAKIMDA TEKNİK ADAM OLMAK 

Futbol hayatım da Milli takım da çok oynamak istedim. Lakin nasip olmadı.  Hayalim Milli takıma Teknik adam olmak ve Milli takıma futbolcular yetiştirmek. 

TÜRK FUTBOLU UÇURUM KENARINDA

Malesef Türk futbolu olarak iyi yerlerde değiliz. Uçurum kenarındayız. Aslında bunun nedenleri gayet ortada ama nedense göz ardı ediliyor. Yabancı oyunculara verilen değer ne yazık ki türk futbolculara verilmiyor.

O kadar iyi futbol oynayan gençlerimiz var ki onlara fırsat verilmiyor. Bu her açıdan bizler için çok önemli.  Yoksa yabancı oyuncu sevdası bizi 20 yıl daha geriye götürebilir.