Ondokuzuncu yüzyılın ortalarında büyük bir balina avcılığı filosuna sahip olan Robinson, çıkar söz konusu olunca son derece acımasız davranmasıyla ünlü bir kişidir. Bir seferinde Mary L. adlı balina gemisi iki yıllık bir yolculuktan sonra New Bedford limanına dönünce yolculuk sırasında geminin ana direğine tırmanıp direğin üzerine isminin baş harflerini yazan 15 yaşındaki miçoyu cezalandırmaya kalkar. 

Miçoya, nemli hava ve rüzgârın ismin kazındığı yerden tahtaya girerek direğin çürümesine neden olacağı tezi ile aylık ücreti olan beş doların 24 ay sonunda 120 dolara vardığını, ama direğin de tam 120 dolar değerinde olduğunu, bu sebeple de ona hiç birşey ödemeyeceğini, yeni bir direk almak zorunda kalacağını bildirir.   

Gemi personeli ağlamaklı miçoya Butler adında ve bu işlerle uğraşan bir avukata müracaat etmesini söyler. Avukat hikâyeyi dinledikten sonra miçoya gemiye gitmesini ve gemide direk değiştirme veya direk ile alakalı tamirat yapılıp yapılmadığını tespit etmesini ve geri gelip bildirmesini ister. 

Miço kendisine söyleneni yapar. Yaptığı tespite göre geminin sadece sintine pompası değiştirilmiş ve direkle ilgili hiçbir icraat yoktur. Üstelik gemi de ertesi gün iki yıllık yeni bir seyahate çıkmaktadır.

Bu bilgiden sonra avukat Butler, geminin sahibi Robinson’un yazıhanesine gider. Ve ona şöyle der: 'Bay Robinson yanınızda çalışan miçoya geminin ana direğini satmışsınız, ama malı teslim etmemişsiniz. Biz bu direği istiyoruz! Üstelik geminiz iki yıllık bir seyahate çıkacağına göre direği hemen bugün alacağız!'

Robinson avukattan kurtulamayacağını anlayınca direği yeniden geri satın alacağını ve bunun için de 120 dolar ödeyeceğini söyler ve cüzdanını açarak 120 doları saymaya başlar. Fakat bu sefer avukat parayı yeterli bulmaz, 'Bizim direğimiz satılık değildir, direğimizi istiyoruz. Ama eğer direği kiralamak isterseniz onu size kiralayabiliriz ancak müvekkilim onu size aylığı on dolardan 240 dolara iki yıllık kiralamayı teklif ediyor! Kabul etmezseniz de hemen direği sökeceğiz!' Bunun üzerine Robinson 240 doları öder...