Bir pazartesi sabahıydı evde isrihat halinde kahvemi yudumlarken sosyal medya da öneriler arasında o çıktı karşıma. Çok duygusallaştım bir o kadarda mutlu oldum. Ortaokul ve liseyi birlikte okumuştuk. Hey gidi günler hey... Hatta ve hatta bizim okulun antrenmanları olurdu bende o kadroda olurdum. Kilolu olduğumdan hocamız beni kırmazdı  "oğlum gel sende top oyna zayıflarsın" derdi.. ama ne yazık ki bir türlü okullar arası maçlarda oynatmazdı. Sadece antrenman esnalarında fırsat verirdi. Ama yinede Sevgili Feramuz Aligil Hocama çok şey borçluyum sağolsun. 

BİZİM ŞİFO MEHMETİMİZ Dİ... 



Sınıfımızın en başarılı öğrencilerinden di kendisi. O kadar iyi oynardı ki biz ona "Şifo Mehmet" derdik. Topa vuruşu, hücumu, saklayışı takdire şayandı. Âdeta topla dans ederdi.. işte o adam sonunda en sevdiği mesleğini yapmış yıllarca bir çok takım da top koşturmuş  yetmemiş çok iyi bir Teknik direktör bile olmuş Sevgili Mehmet Şerif Amil. Onunla ilgili başarıları duydukça inanın bana kendi başarılarımış gibi gurur duydum. Geçenlerde telefonla aradım " Hoca seni yazmam lazım "dedim oda kırmadı bu söyleyişi kabul etti.
Şimdiler de Iğdır da Yüzbaşılar Spor kulübünde Antrenörlük yapıyor hemde canla başla. Gelin birlikte onun ağzından başarısını ve mücadelesini dinleyelim. 

OKULUNU OKUDUM YAKIN ZAMANDA KİTABINI YAZACAĞIM  



28 Şubat 1982 yılında Iğdır da dünyaya geldim. 
Anadolu üniversitesi antrenörlük eğitimi bölümünde futbol okudum.
Futbulcu kariyerim 15 sene boyunca devam etti. Iğdır sürmeli spor, Iğdır milli eğitim spor, Iğdır karaçomak spor, Eskişehir Mihalgazi belediye spor vs.. ilk antrenörlüyüm Kale kaya Spordu ardından genç aslanlar spor ve yine ardından kale kaya sporda belirli Antrenörlük yaptıktan sonra bu takımın kulüp başkanlığını üslendim. Antrenörlük yaptığım süre boyunca her iki takımıda play of larda oynattım. Ve şimdiler ise Yüzbaşılar spor kulübünde antrenörlük yapıyorum. Çok yakın zamanda da nasip olursa Futbol ve Antrenörlük üzerine tecrübelerimden yola çıkarak kitap yazacağım. 

OYUNCULARIMA GÜVENİYORUM

En büyük amacımız bal ligine çıkabilme. Bunun içinde kulüp başkanından tutunda futbolculara,taraftara kadar çok büyük mücadeleler veriyoruz. Oyuncularıma güveniyorum ve inanıyorum. 

JURGEN NORBERT KLOPP İDOLİM


Örnek aldığım tek yabancı antrenör alman eski futbolcu ve liverpool takımının teknik adamı  "kloppo" lakaplı  jurgen norbert  klopp . Hem çok iyi bir antrenör hemde çok iyi futbolcu. Çok severek takip ediyorum. 

HEP HAYALİMDİR 

Çok büyük bir Beşiktaş sevdalısı ve taraftarıyım. Benim aslında Futbol serüvenim o sevgiyle başladı. Hep hayalimdir. Bir gün Beşiktaş'a teknik direktör olmak.
İmkansız değil biliyorum ama inanıyorum bir gün oda olacak İNŞAALLAH.
  
OKULLAR DA UZMAN ANTRENÖRLER OLSUN 


Maalesef şuan da okullarda normal beden eğitimi öğretmenleri görev yapıyor.  Bu çocuklar için yeterli mi diye sorarsanız ?  Kesinlikle hayır yeterli değil.  Neden peki ? Çünkü her şey çekirdekten yetişir.  Onun için kesinlikle ve kesinlikle her okulda uzman Antrenörlerin olması lazım Türk futbolunun iyi yerlere gelebilmesi için futbol eğitimin temelden yetiştirilmesi lazım. Ancak bu şekil iyileşebiliriz. 

DİSİPLİNİ SEVERİM 

Çok disiplinliyimdir. Oyuncum için, çalıştırdığım takım için her şeyi yaparım. Tabii oyuncuların da belli bir çizgide kalmasını isterim. Mesela şu anda oyuncularımla nasıl giyinmeleri, ne okumaları, nereye gitmeleri gerektiği gibi şeyleri sürekli konuşuyoruz. Hayatlarını nasıl geliştirmeleri gerektiğini paylaşıyoruz. Yani antrenman öncesi böyle bir mesai de harcıyoruz. Ondan sonra sahadaki becerilerini nasıl geliştirebileceklerine eğiliyoruz. 

OYUNCUNUN ÖNCE  KİŞİLİĞİNE  SONRA KALİTESİNE BAKARIM 

Değişik takımlara, değişik camialara, değişik ortamlara gidiyoruz. Gittiğimiz her yerde de bir şeyler oturtmaya çalışıyoruz. En önemlisi kaliteli, karakterli, düzgün, takımdaşlık duygularını bilen, hangi dinden ırktan olursa olsun geleneklerine bağlı oyuncuları bir araya getirerek bir takım oluşturmak. Bu özellikler birinci planda önemli diye düşünüyorum. Oyunculuk kalitesi ise sonra gelir. Çünkü saydığım özellikler geliştiği anda bu oyunculuğu da olumlu yönde etkiliyor. Futbolcu arkadaş için, takımı için, hocası için başarmak istiyor. 

BİZ TARİH YAZMAYI SEVİYORUZ 

Türk futbolu olarak iyi yerlerdeyiz. Ancak Avrupa ve dünya seviyesine daha gelemedik. Ama inanıyorum Millet olarak Tarih yazmayı seviyoruz. Ve yazacağız da. O ruhumuz bir türlü devreye giremiyor. Bir girse tamamdır. Oda olacak İNŞAALLAH.