“Yumulu gözlerim ama istediğim zaman açarım “diyerek toplumlar gelişir.  Tarih boyunca da böyle olmuştur. 

Toplumları bireyler oluşturur. İlk çağa değişimini dölleyen sadece bir bireyin; kendi çemberini yararak yeni bir çember oluşturmasıdır. Ve yüreğinin verdiği güçle bir eksen yaratır, gelişime doğru döngü yakalamak ve bu döngüye yeni yürek gücü eklemek için. 

İlk yanan bu yürek, liderin yüreğidir. Ve o yürek ışık saçar kör olan gözlere ışık vermesi için.

Bu ışıkta kişi gözlerini açarsa gelişir. kendini her türlü olumsuzluk veya güzelliklere hazırlar.

Hiçbir şey sürpriz gelmez ona çünkü yumduğu zaman, hatırlar her şeyi unutmamıştır. Sadece kapamış gözlerini istediği zaman açmak için. 

İstisnası aşktır. Aşk ışığının; gölgesidir bütün renkler. Onu için ancak o ışığı arar. Diğer ışıklar artık onu rahatsız eder. Kördür artık. Artık her şey aşkına bulaşmıştır.  Yaşam artık aşkın gölgesidir. Her şey gri bir sis arasındadır.

Bundan dolayıdır ki; asla hiçbir şey herkesin gördüğü eder değil. 

Her şeyin manası onda ki yaratığı hikâyenin yeri kadardır. Çünkü orda kendine kahraman rolü vermiştir.

Melankoliktir bütün giydiği elbiseler. Boyalar hep hüzün. Rüyalar hep umut var eder. Yani artık gözü yumuludur ve istediği zaman açamaz. 

Artık yarattığı hikâyesi mezarlık değil ancak kendi kabridir. 

Zararsız bir kedi gibi, sadece can çekişir gibi, miyavlama sesi duyulur. Etraf; sadece düşleri iğdiş edilmişler tarafından görülür.

Alnındaki yazı sadece “zararsızdır” veya “zararı kendinedir” yazılır. Nefesi esrar kokar ve bağımlısı olma ihtimali taşır. Her nefesin nefesine çarptığında, ay tutulması görür yumuk gözlerim. 

Bütün yumulu gözlülerin nefesi esrar kokar. Ancak bir nefeslik ömürleri vardır. Her an her yerde ölmek istemezler. Onlar gözlerini yumdukları yerde ölmek isterler. Bilirler ki; ordadır onlar için cennet. Mertçe hesaba çekilecekleri yerdir orası.

Başkalaşacakları yerde gömülmek isteyenler çoğaldıkça, hasretlik yaraya tuz basmak değil, çocuktaki bayram sevincini yaşatacaklardır, bu güzelim insanlığa.

Aşktan gözleri yumulu ve nefesi esrar kokan insanlardan korkmayın. Yüreğinizin fitilini çekin verin eline…

Güvenebilirsiniz…Emin yüreklerdesiniz…

Saygıyla