Merhabalar sevgili dostlar,

Bir bayramı daha güzelliklerle geçirdik.Uzun süredir sevdiklerimizden ,eş ve dostlardan ayrı geçen bayramlar sonrası ,ziyaretler ,birlikte bayram kutlamalarını sanırım hepimiz özlemişiz.Her ne kadar 2 yıldır alıştığımız maskeleri çıkarsam mı çıkarmasam mı korkusu yaşasakta bu bayram da çoluk çocuk,eş dost bayram ziyaretleri ,keyifli bir bayram geçirmemize vesile oldu.

Günlük rutin işlerimize döndük ve kaldığımız yerden devam ediyoruz.

Baharın gelmesi ve yaz'ın müjdecisi bu günler de yemek menülerimize yaz sebzeleri ile hazırladığımız yemekler de geldi.Yaz aylarının belki de en çok sevilen ama kızartmadan uzak duruyorum diyenleriniz için ,aynı lezzeti neredeyse yağsız olarak hazırlayalım bugün...

Havuç,kabak ve patlıcan üçlemesine baktığımız da;Havuç,bünyesinde barındırdığı A,C,K vitaminleri ile vücuda son derece önemli faydaları olan bir sebzedir.Kuvvet verir,vücuttan kaybolan mineralleri yerine koyar,gözlere ve kansızlığa iyi gelir.Hemoglabin ve eritrositleri çoğaltır.

KABAK ise,Vitaminler,mineraller ve antioksidanlar açısından zengin ve besleyici bir yaz sebzesidir.Yüksek su ve lif oranı ile bağırsak sağlığını korur.

PATLICAN ise,bol miktarda lif içermesiyle hazımsızlık gibi sorunları giderir.Kalp çarpıntısı gibi stres yaratan hastalıklarda insanı sakinleştirir.

Ödem atma ve idrar söktürmede önemli bir besin kaynağıdır.

Kısa kısa sizlere bugün hazırlıyacağımız yemeğimizin içinde bulunan sebzelerin faydalarını yazmaya çalıştım.

Bu üçlemeyle koca bir kayık tabak yağsız kızartma hazırlamaya başlayalım o zaman..Haydş bakalım buyrun tarifimize:

  • MALZEMELER:
  • 2 ad kabak
  • 2 ad patlıcan
  • 2 ad havuç
  • 3 büyük domates
  • 5 büyük diş sarımsak
  • 1 kahve fincanı zeytinyağ
  • Tuz
  • ÜZERİNE:
  • Yoğurt
  • ARZUYA GÖRE:
  • Tereyağında kızdırılmış kırmızı biber
  • HAZIRLANMASI:
  • Kabak ve havuçları ister halka isterseniz verev dilimler halinde doğrayın.
  • Patlıcanları alacalı doğradıktan sonra parmak dilimler halinde keserek hazırlayın ve tuzlu suda 10 dakika bekletin.
  • Domateslerin kabuklarını soyun ve küpler halinde kesin.
  • Sarımsakları da küçük doğrayarak hazırlayın.
  • Bütün sebzelerimiz hazır olduysa geçelim pişirmeye,
  • Döküm tavanızı kızdırın ve zeytinyağının az bir miktarını tavaya alın.
  • Kabaklardan başlayarak sebzeleri arkalı önlü tavada çevirin.
  • Diğer bir döküm tavanıza köz kıvamında çevirdiğiniz sebzeleri üst üste yerleştirin.
  • Küp doğradığınız domatesleri,kalan zeytinyağını ve tuzunu ekleyerek karıştırın.
  • Orta ateşte üzerini kapatarak önce 5 dakika ,daha sonra kısık ateşte 30 dakika pişirin.
  • Servis tabağına alın ve arzuya göre üzerine yoğurt ve tereyağında kızdırılmış kırmızı biber gezdirin.
  • Kızartma lezzetinde ama yağsız harika bir sebze kızartması sofralarınızda yerini alsın.
  • Afiyet olsun.
  • Sevgiyle...