Merhabalar sevgili dostlar, 

Yöre mutfaklarımızda çorbalar ayrı bir yerdedir. Yörenin coğrafi durumu, ekonomisi, kıtlık zamanları bir çok yemek tarifinin oluşmasına etkendir. Anadolu kadınının eldeki malzemeyi değerlendirmesi ve sofraya hem doyurucu hem besleyici sıcak bir yemek çıkarması ile de "Yöre mutfaklarımız" ortaya çıkmıştır. 

Bugün ki tarifimiz, adını sıkça duyduğunuz, bir çok yöremizde de yapılmakta olan "Tutmaç Çorbası", Trakya Mutfağında ki tarifi ile hazırlıyalım. 

Yoğurdun yeşil mercimek, erişte ve sarımsak ile uyumu ve lezzeti, soğuk kış aylarında hem içinizi ısıtacak hem de besleyici özelliği ile damaklarda lezzetli bir tat bırakacaktır. 

Ev de bulabileceğiniz malzemelerle kısa sürede pişirip sofraya alacağınız bu tarifi buyrun birlikte pişirelim. 

Hepinize kolay gelsin. 

MALZEMELER:

1ad.Kuru Soğan

1su bar. Erişte

1su bar. Haşlanmış Yeşil Mercimek

3diş Sarımsak

2yem.kaş.Un

3yem.kaş.Zeytinyağ

1su bar. Yoğurt

500 ml. Tavuk suyu +1lt Su

ÜZERİNE:

5yem.kaş.Zeytinyağ

Tuz+Kuru Nane+Kırmızı biber+Sarımsak

HAZIRLANMASI:

Kuru soğanı küçük doğrayın ve yarısını çorba tenceresine alın. 

Zeytinyağ ilavesiyle kavurun. 

Tavuk suyu ve suyunu ekleyerek kaynatın. 

Kaynayan suya erişteleri ekleyin, yumuşayana kadar pişirin. 

Haşlanmış Yeşil mercimek ve tuz ekleyerek 10 dakika kaynatın. 

Un ve yoğurdu ayrı bir kasede az su ilavesiyle çırpın. 

Kaynayan çorbaya alıştırma işlemi yaparak ekleyin. 

Kalan kuru soğanı bir tavada zeytinyağ ile kavurun. 

Küçük doğranmış sarımsak ekleyin. 

Nane ve kırmızı biber ekleyerek kızdırın. 

Ateşten indirdiğiniz çorbanın üzerine gezdirin, karıştırın. 

Çorbanız servise hazır. 

Afiyet olsun. 

Sevgiyle...