MALZEMELER:
1su bardağı toz şeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ (yarısı zeytinyağ yarısı ayçiçek yağ)
2 yumurta (1 nin sarısı üzerlerine sürmek için ayrılacak)
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı karbonat
2-3 damla limon suyu
1 çay bardağı kuru üzüm (15 dakika suda bekletilmiş)
7-8 su bardağı kadar un (hafif ele yapışacak)
YAPILIŞI:
Hamur yoğurma kabınıza yumurtaları (birinin sarısını ayırın) ve toz şekeri alın ve şeker eriyinceye kadar karıştırın.Sıvıyağ ve yoğurdu ekleyin.
Unu eleyin,1 su bardağı una kabartma tozu vekarbonatı dökün ve üzerlerine limon suyunu ekleyerek karbonatın kabarmasını sağlayın.
Üzümleri de ilave ettikten sonra un ilavesiyle hafif ele yapışan bir hamur elde edin.
Fırın tepsinize yağlı kağıt serin.
Mandalinadan biraz büyük parçalar yuvarlayarak tepsiye aralıklı olarak dizin.Ayırdığınız yumurta sarısını kurabiyeleriniz üzerine fırça yardımıyla sürün.
175 derece de önceden ısıttığınız fırında 20-25 dakika pişirin.
Afiyet olsun.