Türkiye Azerbaycan Dostluk Dernekleri Federasyonu Kurucu Başkanı, Türkiye Gazeteciler Federasyonu, Manisa Gazeteciler ve Yayıncılar Derneği Dış İlişkiler Başkanı, kentimizin sevilen spor adamı, araştırmacı yazar Seyfettin Ayakyay, Azerbaycan Devlet Başkanı, İlham Aliyev’in serencamı ile Madalya ya layık görüldü.

Azerbaycan Diaspora Bakanı Sayın Fuad MURADOV Karabağ’ın kalbi, ŞUŞA şehrinde Seyfettin Ayakyay’ın katılamadığı toplantıda açıklama yaptı.

“Azerbaycan Diasporasının gelişmesinde kuruluşundan bu güne kadar, Türkiye’de ve Avrupa’da Federasyonların ve Sivil Toplum Kuruluşlarının oluşumunda yaptığı üstün emeği ile hizmetlerine dolayı Azerbaycan Prezenti Cenap İlham Aliyev’in serencamı ile taltif edilmiştir.”

Türkiye Azerbaycan Dostluk Dernekleri Federasyonu Kurucu Başkanı ve şimdi başkan vekili olan aynı zamanda, eski Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Kurucu Genel Başkanı, Manisa Azerbaycan Kültür Derneğini kurarak 11 Yıl başkanlığını yapan, “ TADDEF – Dil Tarih Medeniyet merkezi başkanı,” (TGF) Türkiye Gazeteciler Federasyonu (GYD) Gazeteciler Yayıncılar Derneği Dış İlişkiler Başkanı kentimizin sevilen Spor adamı, araştırmacı yazar Seyfettin Ayakyay, Azerbaycan Dünya Diaspora teşkilatlarının Azerbaycan’ın 44 günlük Zaferle kurtardığı Dünya Medeniyet şehri ŞUŞA’da yapılan “DİASPORA TEŞKİLATLARI” toplantısında “Azerbaycan Disapora üstün hizmet Madalyası ile, Sayın Cumhur başkanı İlham ALİYEV’in seracamı ile taltif edilmiştir.

Tevdi edilen, “Diaspora üstün hizmet Madalya haberi” Azerbaycan medyası ve televizyonunda, çeşitli STK’lar ve Muharebe Gazi Kadınlar İştimai birliği yayın organlarında, Azerbaycan'da olduğu kadar Türk basınında da geniş yer buldu.

Seyfettin Ayakyay, duygu ve düşüncelerini şu şekilde dile getirdi:

“Saygıdeğer siz basın camiasına ve kutlama nezaketinde bulunan tüm kıymetli yol emektaşlarıma ve arkadaşlarıma sonsuz Teşekkür ederim, varlıkları daim olsun,” diyerek Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev ve Diaspora Bakanı Sayın Fuad Muradov tarafından iki ülke arasındaki ilişkilerin ve Diaspora’nın geliştirilmesinde olan katkılarım nedeniyle Diaspora Üstün Başarı Madalyasına layık görmüşlerdir. Taltif olunmam, onur verici olmuştur. Azerbaycan Diaspora Yetkililerinden Bakan Yardımcısı Valeh Haciyevin Müşteşar Kenan Arif Memedov’un tebrik ederek bildirmesi ve Azerbaycan Sosyal Medyasında haberlerin yayılması, Türkiye’nin her yerinden kutlama mesajları ve gazete ajanslarında geniş yer tutması ülkemizde de oldukça ilgi gördüğünü göstermesi sevincini yaşamaktayım.

Benimle birlikte emek vererek mücadele eden TADDEF üyesi derneklerin ve o derneklerin başkan ve yöneticileri ile, TGF ve GYD mensubu arkadaşlarımla birlikte kazandığımızı belirtmek istiyorum. Bu tür taltif ve değerlendirmeleri Azerbaycan Diasporasında “Analarının ak sütünün hükmüyle mücadele edenlerin” hak etmesi yeğene arzumdur.

44 günlük zaferin, Muzaffer komutanı, Sayın Cumhurbaşkanımız İlham Aliyev ve Diaspora Bakanı Fuat Muradov’a şahsımı, böyle şerefli bir ödüle layık gördükleri için sonsuz teşekkürlerimi arz ediyorum.

Bir Millet İki Devlet felsefesinin artık “Bir Millet, Tek devlet” şiarı ile uygun bir şekilde bundan sonra da faaliyetlerimiz devam edecektir.

Sayın İlham Aliyev’in söylemi olan “ BİR MİLLETİN, İKİ DİASPORASI OLMAZ” “TÜRKİYE – AZERBAYCAN’IN TEK DİASPORASI OLMALIDIR.”

Dünyanın her yerinde yüreği Türkiye ve Azerbaycan için atan, emeği ve katkısı olanlarla, her bir şahsı, kurum ve kuruluşları minnet duygularımla selamlıyorum. Hak ve Adalet yolu, güçlü liderden geçer. Ötekileştirme yapmadan, Haydar ALİYEV’in Projesi olan Diasporada yolumuza devam edeceğiz. “İLHAMLA İLERİ AZERBAYCAN” dedi..