MALZEMELER:
5-6 yaprak lahana (tam çıkarılmış)
2 su bardağı baldo pirinç
6 ad kuru soğan
1 orta boy havuç (rendelenmiş)
8 dal maydanoz (ince doğranmış)
8 dal dereotu (ince doğranmış)
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 yemek kaşığı kuş üzümü
1 çay kaşığı karabiber + dolma baharı + tarçın + nane +
1,5 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tuz
1,5 su bardağı su
1 çay fincanı zeytinyağ

YAPILIŞI:

Pirinci ılık tuzlu suda 15 dakika bekletin.
Lahana yapraklarını bol suda ,çok inceltmeden haşlayın ve hemen soğuk sudan geçirerek süzdürün.
Kuru soğanları küçük doğrayın.Bir tencerenin içerisine alın ve zeytinyağ ile kavurmaya başlayın. Soğanlar yumuşamaya başlayınca fıstıklarını ilave edin.Fıstıklar pembeleşmeye başlarken havucu ekleyin,bir iki taşım kavurun.Sonra pirinci ekleyin ve sırasıyla tuzunu,şekerini ve baharatlarını ekleyin.Hepsinin birbirine geçmesi için karıştırın.1 çay fincanı ılık su ilavesiyle kısık ateşte pişirin.
Suyu çeken iç malzemenizin kapağını açıp ilk buharının çıkmasını sağlayın ve ince doğradığınız maydanoz ve dereotunu ekleyerek karıştırın.
26 cm çapında yuvarlak bir kaseyi zeytinyağ ile yağlayın ve lahana yapraklarını dışarıya sarkacak şekilde aralıksız yerleştirin.
Ilınan iç malzemesini içine boşaltıp,dışa sarkan yapraklar ile üzerini kapatın.
1,5 su bardağı su ekleyin ve üzerini bir kapak ile kapatıp kısık ateşte pişirin.
1/2 saat yeterli olacaktır.Pişen kapamayı soğuması için bekletin.
Servis tabağına ters çevirerek servis yapabilirsiniz.
Saray mutfakları yemeklerinden olup hem görüntüsüyle göze,lezzetiyle mideye hitap edecektir.
Afiyet olsun, sevgiyle kalın....