Merhabalar sevgili dostlar,

Ülkemiz de en fazla tüketilen yiyeceklerden birisi de TAVUK'tur. 

Ve hatta yemekli misafirler içinde tercih edilir. Çeşitli şekillerde pişirilmesi ile de tercih edilir ve severek tüketilir. 

Protein bakımından oldukça zengindir. Kırmızı et'e oranla daha kolay hazmedilen bir hayvansal gıdadır. Düşük yağ içeriği sayesinde tansiyonun kontrol altına alınıp dengelenmesine yardımcı olur. Ve kolesterol kontrolüne de yardım eder. 

Çocukluğumuz da hatırlarsanız grip olduğumuz da annelerimiz hemen tavuk suyuna bir çorba çok iyi gelir diyerek, tavuğu haşlar ve az şehriye, üzerine bol limon ile içirirdi. Gerçekten de tavuğun en sağlıklı pişme şekli haşlamasıdır. 

Günümüz de fazla tüketim nedeniyle üretim yapılırken kullanılan antibiyotikler insan vücudunda faydalı bakterileri öldürmektedir. 

Faydaları olduğu kadar zararını da göz önünde bulundurduğumuz da sizlere tavsiyem tavuk alırken güvendiğiniz bir kasap yada çiftlik tercih etmenizdir. Gezen tavuk denildiğinde hiç bir ilaç kullanımına gerek olmaksızın kendi açık alanında beslenen ve büyüyen tavukların daha uzun sürede piştiğine şahit olacaksınız. 

Şimdi gelelim bugün sizler için hazırladığım tarifimize; çok severek tükettiğimiz tavuğu bir kaç aşamalı olarak pişireceğiz ve inanın bu lezzeti çok seveceksiniz. 

Ve hatta bu aralar misafir davet edecekseniz de bu tarifi uygulayabilir ve sunabilirsiniz. Kişi başı hazırlandığı için de ikramda sizlere kolaylık sağlayacaktır. 

Hepinize kolay gelsin. 

• MALZEMELER:

• 9 adet

• KREP İÇİN:

• 3 ad yumurta

• 2 su bardağı süt

• 1 çay kaşığı tuz

• 1 çay kaşığı kabartma tozu

• 1 tatlı kaşığı zeytinyağ

• 2 su bardağı un

• HAZIRLANMASI:

• Yumurtaları bir kase içine alın ve karıştırın. 

• Diğer malzemeleri ekleyerek pürüzsüz kıvam da bir krep hamuru hazırlayın. 

• 24cm. lik krep tavanız da 9 adet krep olacak şekilde pişirin ve bir kenara alın. 

• TAVUK İÇİN:

• 500 gr kuşbaşı tavuk but/göğüs karışık

• 1 ad kuru soğan

• 1ad havuç (küp doğranmış)

• 1 orta boy çorba kasesi konserve /dondurulmuş bezelye

• 2 diş sarımsak

• 2 ad orta boy küp doğranmış domates

• 1 yemek kaşığı biber püresi

• 1 kahve fincanı zeytinyağ + 1 kahve fincanı su

• 2 tatlı kaşığı tuz

• 1 çay kaşığı kırmızıbiber + karabiber

• HAZIRLANMASI:

• Tavaya tavukları ve zeytinyağını alarak yüksek ateşte kavurun. 

• Kuru soğanı küçük doğrayarak kavrulan tavuklara ilave edin ve 5 dakika birlikte kavurun. 

• Diğer malzemelerini de sırayla ekleyerek kavurma işlemine devam edin. 

• En son suyunu verin ve pişirin. 

• BEŞAMEL SOS:

• 2 yemek kaşığı tereyağ

• 2 yemek kaşığı un

• 2,5 su bardağı süt

• 1çay kaşığı muskat rendesi

• TUz + karabiber

• HAZIRLANMASI:

• Tereyağını tavada eritin. 

• Unu ekleyerek kavurmaya başlayın. 

• Rengi dönerek kokusu çıkan un'a sütü yavaş yavaş ekleyin ve hızlıca karıştırarak pürüzsüz kıvama getirin. 

• Tuz, karabiber ve muskat rendesi ekleyerek karıştırn. 

• ÜZERİNE VE ARA KAT'A:

• 150 gr kaşar peyniri rendesi

• HAPSİNİ HAZIRLAMA/BİRLEŞTİRME:

• Kreplerin tekini bir tahta üzerine yerleştirin. 

• Orta kısmına tavuk ve kaşar peyniri rendesi yerleştirin. 

• Önce yanları içe doğru daha sonra aşağıdan yukarıya doğru rulo sarın. 

• Bütün krepleri aynı şekilde hazırlayın. 

• Büyük boy dikdörtgen borcamı yağlayın ve krep sarmaları dizin. 

• Üzerine beşamel sosu gezdirin ve kalan kaşar peyniri rendesini serpin. 

• 185 derece de ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. 

• Az miktarda hazırlayacağınız domates sos tercihe göre servis esnasında üzerine konabilir. 

• Afiyet olsun. 

• Sevgiyle...